Meny

Adminbloggen / Nya funktioner, uppgraderingar och buggfixar

Nya funktioner, uppgraderingar och buggfixar

• Podcast-stöd i bloggmodulen
Man kan nu ställa in att en blogg ska hanteras som en podcast. Denna inställning görs när man skapar bloggen och ger möjligheten att bifoga en MP3-fil i varje blogginlägg. Detta medför även...

• Möjlighet att ladda upp MP3-filer i filarean
I dagsläget stödjs enbart MP3-filer men kan komma att utökas med andra ljudformat i framtiden.

• Stöd för Google Webmaster Tools
Det enda du behöver göra är att mata in din verifieringsnyckel för Google Webmaster tools i webbplatsinställningarna.
Vad är då Google Webmaster Tools? Läs mer här

• Nya inställningar på matristyper
Om du har filtreringsfunktionen i din webbshop kan du per matristyp ställa in ifall den ska inkluderas som ett val i filtreringen.
Du kan även ställa in vilka matristyper som inte påverkar artikelbilden. För att ta ett exempel. Det är sällan man har en bild på en tröja med storlek L och en annan bild på tröjan med storlek M.
Med denna inställning kan du tala om för systemet att använda artikelns standardbild istället för att leta efter en unik bild. Ett tillfälle då detta inte är lika lämpligt är t.ex. för matristypen "Färg", där man kanske helst vill ha olika bilder som visar de olika färgerna.

• Orderborttagning i Google Analytics
När du tar bort en order i administrationsverktygets orderlista kommer systemet även att skicka ett kommando till Google Analytics att ordern är borttagen.
Då Google Analytics inte har stöd för att ta bort ordrar så skickas en minuspost. De två ordrarna kommer därför att ta ut varandra och inte påverka statistiken på ett felaktigt sätt, vilket var fallet förut då ordern fortfarande låg kvar i Google Analytics.

• Orderhanteringssystem
Ordervyn har fått utökad funktionalitet! Du kan nu på varje enskild order skriva anteckningar, sätta orderstatus och skriva ut följesedlar.
Orderstatusen kommer sedan att kopplas ihop med den framtida kundinloggningen (betatestning pågår) så kunderna på sina "Mina sidor"-sidor kan se vilken status ordern har. T.ex. "Packas", "Skickad" o.s.v.
Kontakta oss på E37 om du är intresserad av modulen.

• Förbättringar i HTML-editorn
Stora förbättringar har gjorts i HTML-editorn. T.ex. finns det nu stöd för javascript.

• Inställningen "Visning av widgetar från standardkolumn"
Inställningen "Visning av widgetar från standardkolumn" fungerar igen efter en tids problem.

• Filarean laddas på ett korrekt sätt
Filarean har haft en rätt så besvärlig bugg som gör att en annan mapp en den man befinner sig i blir vald under vissa omständigheter. Detta ska nu vara åtgärdat och därmed förhindra fortsatta frustration från dess användare =)

Utöver detta har en hel del buggar åtgärdats sen sist.
Johan Andersson 2010-04-27 13:42

Kom igång med webbshop hos E37

Våra erfarna e-handelsrådgivare hjälper dig från start till mål.

Priser & paketKontakta oss