Meny

Adminbloggen / Uppdateringar i systemet, del 1

Uppdateringar i systemet, del 1

Nu har det gått ett tag sedan vi uppdaterade er om vad som hänt i e-handelssystemet. Utöver de vanliga buggfixarna och småuppdateringarna kan vi bjuda på:

- Nya och uppdaterade rapporter
Rapportverktyget har byggts om en aning för att ge möjlighet att se rapporten direkt på skärmen utan att behöva spara den som fil.
Det finns två nya rapporter, "Momsrapport" och "Webblagersaldo för varumärke".

- Kundens e-post är nu klickbar när du tittar på en order. Detta för att snabbare kunna skicka mail till kunden om behov finns.

- Ännu kraftigare bloggverktyg
Bloggverktyget har fått utökad funktionalitet. I administrationsverktyget sidindelas blogginläggen för att få en bättre överblick. Detta kommer även införas i webbshopen inom kort.
Det går nu även att ladda upp en bild för bloggen samt per inlägg. Om du använder inlägg med bilder finns en ny widget för visning av nya blogginlägg med bild. Kontakta oss om du vill veta mer.
I webbshopen har URL:erna för bloggar och blogginlägg gjorts om. De har nu mer utav ett standardutseende som används i de flesta bloggverktyg där ute.

- Snyggare URL:er för sidor
Förut innehöll URL:en för sidor en siffra som motsvarar ett databas-ID. Denna är nu borttagen. Nyskapade sidor kommer automatiskt att få det här formatet. För att få det nya formatet även på befintliga sidor behöver du bara gå in på dem och spara om sidan.

- Smartare koppling till Unifaun
Tidigare använde Unifaun-kopplingen enbart det fält som uttryckligen heter "Mobiltelefon" i kassaformuläret. Nu så används även det vanliga telefonnumret för SMS-avisering om kunden angett sitt mobiltelefonnummer i det fältet istället.

- Ingen begränsning vilken typ av filer som får laddas upp i filarean.

- Ny utskrift: Kvitto.
Har du modulen "Avancerad orderhantering" kan du nu, utöver följesedel, även skriva ut ett kvitto för en order. På följesedeln går det nu att få med leverantörens- eller tillverkarens artikelnummer. Förutsatt att denna information synkats från ditt affärs-/butiksdatasystem.

- Kryssruta i artikelregistret för att markera alla artiklar på den aktuella sidan.

- Inställning för att dölja ett matristypval i webbshopen om endast ett valbart värde finns tillgängligt.

- Möjlighet att på en varugrupp ställa in en innehållssida. Denna inställning innebär att när man i webbshopen klickar på varugruppen hamnar man på angiven innehållssida istället.

- Modernt bildspel
Ett nytt bildspel som är byggt på jQuery istället för Flash. Vi utvecklar inte flashbildspelet längre, så för att få den senaste funktionaliteten rekommenderar vi att byta till det nya bildspelet. Finns inte den widgeten upplåst i din webbshop? Kontakta oss så aktiverar vi den utan kostnad.

- Widget för filarkiv / bildarkiv
Två arkiv som hämtar sitt innehåll från en mapp i filarean.
Bildarkivet visar tumnaglar av bilderna som är klickbara för att se en större variant.
Filarkivet visar nedladdningsbara filer med angiven titel och beskrivning.
Johan Andersson 2012-04-19 15:43

Kom igång med webbshop hos E37

Våra erfarna e-handelsrådgivare hjälper dig från start till mål.

Priser & paketKontakta oss