Meny

Adminbloggen / Nytt i admin v.43

Nytt i admin v.43

Från och med idag kommer vi varje fredag informera om nya funktioner, uppdaterade vyer etc. som tillkommit under veckan.

Kundregister
Det går nu att se de kunder som handlat i webbshopen. Med i listan finns även de kunder som synkats från bakomliggande system (om systemet har stöd för kunder). Med tiden kommer vyn utökas med extra  funktioner för att enkelt kunna ta fram listor med t.ex. återkommande kunder, vilka som handlat inom en viss tidsperiod, vilka kunder som inte handlat på länge m.m.
Har du modulen "Kundinloggning" kan du också hantera kundens inloggningskonto i den här vyn. Har inte kunden ett konto går det lätt att skapa ett direkt från administrationsverktyget.

Engångsrabattkoder
Med modulen "Rabattkoder" kan man skapa upp olika rabattkoder som kunderna sedan kan ange i kassan för att få den specifierade rabatten. Nu finns det även stöd för engångsrabattkoder. Vilket betyder att rabattkoden inaktiveras så fort den använts första gången. Försöker man sedan använda den igen kommer e-handelssystemet tala om att rabattkoden är ogiltig.

Ny adminvy för individuella texter och bilder på webbplatsen
När en webbplats sätts upp av E37 skapas det ibland platshållare på sidan för individuella texter och bilder. Det kan vara ett telefonnummer i sidfoten eller kanske en slogan i sidhuvudet. Denna funktion var först och främst tänkt som ett sätt att översätta delar av en webbplats till ett annat språk. Delar som inte är en del av innehållssystemet. Detta har nu byggts om för att få fler användningsområden. Du hittar det under Webbplats -> Innehållselement.
Kontakta gärna oss om du vill ha mer information.

Byt namn på ERP-styrda varumärken
Det gick tidigare inte att byta namn på varumärken som kom från bakomliggande system via synken. Detta är nu åtgärdat.

Nya systemspråk: Tyska, Franska och Finska.
Detta är översättningar av webbplatsens grundspråk (Lägg i kundvagn, gå till kassan etc.). Webbplatsens innehåll översätts av dig som shopinnehavare via administrationsverktyget. Har du önskemål om fler språk? Eller vill du aktivera något av ovanstående på din webbplats? Kontakta oss så hjälper vi dig.

Administrera kassaformulär
Avancerad funktion. Ger möjlighet att förändra utseendet på webbshopens kassaformulär.

Bildeditorn på artikel borttagen
Det fanns tidigare en enklare bildeditor på artiklarna där man kunde beskära bilderna. Denna är tillsvidare borttagen och ersatt med en enklare bilduppladdningsmöjlighet.

Val av anpassad innehållsyta per widget
Bygger din webbplats på anpassade innehållsytor finns nu möjligheten att ställa in fördefinierade innehållsytor per widget. Tidigare gällde samma innehållsyta för alla widgets på sidan.

Egen CSS
Avancerad funktion. Ger möjlighet att skriva egen CSS som läggs in sist bland webbplatsens stilmallar.

Unifaun: Stöd för DB Schenker Parcel

Uppdaterad vy för betal- och leveranssätt

Uppdaterad vy för innehållssidor

Uppdaterad till .NET 4.5
Johan Andersson 2012-10-26

Kom igång med webbshop hos E37

Våra erfarna e-handelsrådgivare hjälper dig från start till mål.

Priser & paketKontakta oss