Meny

Adminbloggen / Nytt i admin v.46

Nytt i admin v.46

Förra veckan blev det inget inlägg p.g.a. tidsbrist. Men här är allt nytt som hänt i administrationsverktyget de senaste två veckorna!

Helt ny administration av matristyper och värden
Hanteringen av matrisvärden är flyttad till ett eget formulär. Värdena är dessutom utökade med möjligheten att sätta en färgkod eller ladda upp en bild. Om matrisvärdena visas som knappar istället för en dropdown-lista i din webbshop kommer färgen / bilden visas istället för matrisvärdets titel. Vill man köpa den röda tröjan klickar man helt enkelt på den röda knappen. Vill man köpa den prickiga tröjan klickar man på den prickiga knappen. Vill du att din webbshop ska visa knappar istället för dropdown-lista med matrisval. Kontakta oss så hjälper vi dig!
Utöver denna ändring finns det nu även möjlighet att sätta taggar för automatisk taggning. Detta är ett enkelt sätt att låta systemet tagga upp artiklar beroende på dess matrisvärden. För dig som har artikelfiltrering i din webbshop kan det bli ett väldigt kraftfullt verktyg. Tänk dig att du säljer en produkt som finns i färgerna "Ljusblå", "Marinblå" och "Mörkblå". När man som kund använder ett artikelfilter vill man helst välja EN färg. Inte 25 nyanser av blått. Sätter du taggen "Blå" på ovanstående matrisvärden kommer webbshopen automatiskt visa alla ljusblå, mörkblå och marinblå produkter när kunden väljer "Blå" i artikelfiltret.
Det går också bra att sätta flera taggar på ett och samma matrisvärde. Är en produkt svart/vit-randig kan du sätta taggarna "Svart" och "Vit". Då kommer kunden hitta produkten oavsett vilken färg de filtrerar på.

Ny färgväljare, för att välja t.ex. bakgrundsfärg på widgets m.m.

Ny, betydligt snabbare, s.k. "ballongruta"
När du redigerar ett språkspecifikt värde på ett annat språk än webbshopens standardspråk visar systemet en liten ballong vid inmatningsfältet. Den kan visa värdet på standardspråket eller det ursprungliga värdet i bakomliggande system (om du har redigerat det vid något tillfälle). Denna ruta var förut en ganska långsam historia. Detta är nu åtgärdat. För tillfället finns den bara att beskåda i den nya administrationen av matristyper och värden. Men kommer implementeras på fler ställen i framtiden.

Prisbegränsning på artikelpaket
Det går nu att begränsa urvalet av artiklar i ett artikelpaket genom att ange från- och tillpris.

Problem att scrolla i sorteringsvyer
Det gick inte att scrolla listan samtidigt som man flyttade ett element. Vilket gjorde det helt omöjligt att flytta något från t.ex. plats 1 till plats 15. En uppdaterad version av komponenten jQuery UI (version 1.9.1) löste problemet.

Som vanligt har också en del buggar fixats till, samt prestandan förbättrats i olika delar av administrationssystemet.
Johan Andersson 2012-11-16 16:30

Kom igång med webbshop hos E37

Våra erfarna e-handelsrådgivare hjälper dig från start till mål.

Priser & paketKontakta oss