Meny

Adminbloggen / Snabbare laddningstider

Snabbare laddningstider

Under den senaste veckan har vi gjort uppgraderingar av systemet och servermiljön för att få webbshoparnas sidor att ladda ännu snabbare.
Så korta laddningstider som möjligt är viktigt för att inte missa att sälja till en otålig kund.

Uppgradering av RAM-minne på webbservern
Natten mellan måndag och tisdag uppgraderade vi RAM-minnet på webbservern. Efter denna uppgradering har vi aktiverat full minnescachning på webbservern av samtliga produktbilder och filareafiler. Detta ger ännu snabbare respons från webbservern när en bild eller fil laddas av en webbläsare, och ger totalt bättre genomströmning på servern och kortare laddningstider.
I kombination med smart bildcachning på klientsidan, som finns på plats sedan tidigare, har systemet nu en optimal cachningslogik för bilder och filer på både klient och server.

Cachning av widgets med tunga beräkningar
Widgets, sidor och RSS-flöden som visar "Toppsäljande artiklar" och "Nypublicerade artiklar" innebär tunga statistikberäkningar med samtliga produkter i webbshopen som utgångspunkt. Därför har vi infört ett cachningssystem för beräkning av urvalet av artiklar som visas i dessa sammanhang. Varje gång en sådan lista med artiklar har visats sparas det beräknade urvalet i två timmar.
Våra undersökningar visar att det är viktigare för er försäljning och konverteringsgrad med snabbladdade sidor än att toppsäljande artiklar realtidsuppdateras varje sekund.

Fredrik Karlsson 2013-10-04

Kom igång med webbshop hos E37

Våra erfarna e-handelsrådgivare hjälper dig från start till mål.

Priser & paketKontakta oss