E-handelsbloggen

E-handelsbloggen

E-handeln 2010

Medan snöovädret slog till igår släppte DIBS sitt årliga e-handelsindex. E-handeln fortsätter att växa och vår e-handelsfilosofi, som grundar sig på hög kvalitet och flexibilitet, har en lysande framtid. Vi som på något sätt jobbar med e-handel befinner oss i en otroligt spännande och rolig bransch!

Det är inte bara att slänga upp en webbutik och tro att den ska börja sälja, det är mycket mer än så. En framgångsrik e-handlare når ut med sitt varumärke, kommunicerar tillförlitlighet, har en bra hemsida och erbjuder rätt betalsätt, det är en av slutsatserna i rapporten och det är just dessa fyra punkter vi brukar poängtera extra mycket.

Hur ska då kunderna hitta till er webbutik? 60 % av konsumenterna i DIBS rapport anger att de börjar leta i butiker som de har använt tidigare, 59 % av konsumenterna brukar använda sökmotorer för att hitta rätt webbutik, 54 % av konsumenterna använder prisjämförelsesajter. Tips från vänner och bekanta står för 29 % och det tolkar jag som till stor del tips genom sociala medier. Nästa år tror jag att den siffran kommer att vara ännu högre.

En vanlig fråga som jag brukar få från våra kunder och blivande kunder är vilka betalsätt som är vanligast. Enligt rapporten är det i Sverige vanligast att man betalar med kort (33%) och online banköverföring, även så kallad direktbetalning (30%). Tätt efter kommer faktura (28%). Vår rekommendation är att man erbjuder alla dessa betalsätt för att inte tappa affärer.  I rapporten kan man också läsa om hur det ser ut i de övriga nordiska länderna. Kort sagt kan jag säga att skillnaderna är stora!

Mejla till mig om du vill ta del av hela rapporten!

mercedes(at)e37.se

Mercedes Karacsony den 10 november 2010 15:01 | 0 kommentarer

DIBS Julkampanj

Följande reducerade priser erbjuder DIBS våra kunder fram till sista november. 
DIBS Internet Start

Etableringsavgift: 990 SEK (ordinarie pris 2990 SEK)
Månadsavgift: 390 SEK (Vi bjuder på de 3 första månaderna)
Transaktionsavgift: 1%*

*I månadsavgiften ingår transaktioner för 10.000 SEK

DIBS Internet Bas

Etableringsavgift: 2495 SEK (Ordinarie pris 4990 SEK)
Månadsavgift: 690 SEK (Vi bjuder på de 3 första månaderna)
Transaktionsavgift: offert

DIBS Internet Premium

Etableringsavgift: 4990 SEK (Ordinarie pris 9990 SEK)
Månadsavgift: 990 SEK (Vi bjuder på de 3 första månaderna)
Transaktionsavgift: offert


Klicka på bilden nedan för att ta del av erbjudandet.

Mercedes Karacsony den 25 oktober 2010 14:17 | 0 kommentarer

Facebook-sida eller grupp?

Hur många stackare är det inte som har lyckats att få massor av medlemmar i sin Facebook-grupp och som sedan kommer på att de faktiskt borde ha skapat en Facebook-sida istället? Kanske tillhör du en de många? Att behöva locka över sina medlemmar till att bli vänner på en sida är inte det roligaste och risken är att man tappar några på vägen. Men tyvärr är det bäst att ta tjuren vid hornen på en gång eftersom risken blir större ju fler medlemmar man har. Genom en Facebook-sida ökar man dessutom chansen att få fler som ansluter sig, så det lönar sig i längden.


Skillnaden mellan grupp och sida

Vad är det då för skillnad på att ha en grupp respektive sida på Facebook?  Det är en fråga som har återkommit från flera av våra kunder den senaste tiden. Att hitta ett svar på det genom Facebook är absolut inte det lättaste.  Kortfattat kan jag säga att sidor är bättre för varumärken, företag, band, filmer, kändisar med mera, som vill interagera med sina fans eller kunder långsiktigt, medan grupper lämpar sig bättre för diskussioner kring ett ämne. Sidor kan ha obegränsat antal vänner medan grupper begränsas till 5000 medlemmar. En viktig skillnad är att sidor indexeras av externa sökmotorer som t.ex.Google, medan grupper inte indexeras.


Så här funkar en Facebook-sida

Facebook-sidor kan betraktas på ungefär samma sätt som normala profiler på Facebook. På samma sätt som på din egen profil, har du möjlighet att få ”vänner”, fast i det här fallet kallas det för vänner som ”gillar”. Du kan lägga till bilder, dina vänner kan göra egna inlägg, du kan skapa diskussioner, evenemang med mera.  

När någon börjar ”gilla” ditt varumärke så syns det på dennes nyhetsflöde samt under fliken information. Sidor kommunicerar genom uppdateringar som visas i dina vänners nyhetsflöden.

Det är enkelt att skapa en egen sida. Gå bara in på facebook.com/pages/create.php och följ instruktionerna.


Egen URL-adress

Något som jag har märkt att många missar är att man kan skapa en egen URL-adress till sin Facebook-sida. Det krävs dock att man har minst 25 vänner. Gå in på: http://www.facebook.com/username/ för att skapa din egen adress. Använd den sedan flitigt i all din marknadsföring! Ska du trycka upp nya visitkort? Se då till att adressen finns med även där.

 

 

 

Texten är skriven med reservation för Facebooks snabba förändringar :-)

Mercedes Karacsony den 22 juni 2010 15:34 | 0 kommentarer

Så här funkar Google!

Mercedes Karacsony den 18 juni 2010 17:00 | 0 kommentarer

STUK.se – ett gemensamt projekt med flera partners

För ett par veckor sedan lanserade vi en webbutik för STUK.se, som är en ledande aktör på den svenska jeansmarknaden. Sedan dess har vi fått mycket positiv feedback från både kunder, partners och andra trevliga människor. Framförallt har man reagerat på att den är så annorlunda layoutmässigt och att den verkligen speglar den fysiska butiken. Den typiska STUK-känslan har lyckats appliceras även på webben! För oss är det roligt att verkligen kunna påvisa att vi inte är beroende av designmallar. I det här projektet är det inte vi som står för layouten utan Göteborgsbaserade designbyrån Republic Factory. STUK.se hade redan ett inarbetat samarbete med Republic Factory när de kom i kontakt med oss.-Vad gäller samarbetet med E37 så tycker jag det funkat bra. Vi stod för designen och kodade även upp html/css i projektet. Oftast måste vi hålla oss inom vissa ramar när vi samarbetar med e-handelsleverantörer men med E37 kände oss väldigt fria i designarbetet, säger Anders Wideskott Republic Factory.

David Bjärne som är projektansvarig för STUK.ses e-handelssatsning är också mycket nöjd med samarbetet.

-Jag har jobbat med många system tidigare och är överraskad över det mycket enkla och grafiska gränssnittet. E37:s administrationsverktyg är både kompetent och stabilt. Dessutom är det enkelt att komma igång med det. Under projektets gång har jag fått snabb hjälp om jag fastnat med något och jag tycker de har bra koll på allt, säger David Bjärne .

Ja, vad mer kan man säga? Vi är verkligen jätteglada över att det blivit ett så lyckat projekt. Men det är inte slut än, det är nu det hela börjar på riktigt egentligen. Nu ska försäljningen få fart och då gäller det för STUK.se att ta till alla goda marknadsföringsverktyg som finns. Självklart står vi till förfogande för att hjälpa dem vidare i den spännande e-handelsvärlden.

Ett stort tack till Squid Butiksdata som förde oss samman och som webbutiken har koppling till.

Och du, glöm nu inte att gå in och shoppa på www.stuk.se!
Mercedes Karacsony den 21 maj 2010 13:50 | 0 kommentarer

Sociala medier, hur gör vi med det?

Det är en fråga som dyker upp allt oftare från våra kunder, så nu är det verkligen på sin plats att skriva om det på bloggen. Självklart är det något som e-handlare ska vara delaktiga i, anser jag. Är man inte delaktig så är det nästan som att inte finnas. Dessutom betalar man inte mer än man vill, d.v.s. det är ens egna tid som kostar, inget annat. Resultatet beror till viss del på hur mycket tid man har att lägga ned.

Sociala medier är den nya tidens marknadsföringskanal där man inte bara vrålar ut sitt budskap utan har en dialog. Man kommunicerar helt enkelt. Vanligtvis ses ju kommunikation som en tvåvägsprocess där det sker ett utbyte av tankar, åsikter eller information. Och det är just det som är framgångsreceptet.  För kommunicerar man med sina kunder så har man stor chans att vinna deras förtroende och stärka relationen med dem. Därmed ökar chansen att kunden återkommer samt rekommenderar ditt företag, din tjänst eller produkt till andra som i sin tur gör detsamma. Sen är ringarna på vattnet igång.  

Innan ni sätter igång bör ni först besvara följande frågor:

  • Vad vill ni uppnå med att vara delaktiga, vad är ert mål?
  • Vad är affärsnyttan?
  • Hur mycket tid kan ni avsätta? Det är ingen mening om det inte händer något.
  • Var finns era kunder?          
  • Vad tror ni att era kunder vill få ut av er delaktighet?
  • Hur får ni era kunder att rekommendera er?

Bestäm er för var ni ska vara delaktiga och sist men inte minst FÖLJ UPP OCH UTVÄRDERA!

Behöver ni hjälp med att komma igång så är ni självklart välkomna att höra av er.

Bild: Flickr/Matt Hamm

Bild: Flickr/Matt Hamm  

För dig som vill vetA lite mer

Annika Bergström , studierektor vid Göteborgs universitet gjorde under SOM-seminariet den 22 april en presentation med rubriken ” Sociala medier - vad är det och vad har de för betydelse?" med siffror från den senaste SOM-undersökningen. I undersökningen ställs bland annat frågan om hur ofta man använder sociala medier. SOM-institutet är en opartisk undersökningsorganisation vid Göteborgs universitet.

Se seminariet på SVT Play:

http://svtplay.se/v/1973905/svt_forum/som__sociala_medier_-_annika_bergstrom?sb,k108208,2,f,-1

Mercedes Karacsony den 28 april 2010 11:55 | 0 kommentarer

Frågan är inte om utan hur

Att e-handeln växer är ingen nyhet. Var och annan vecka kan vi läsa om nya rekord som överraskar och gläder framförallt oss som jobbar med e-handel. Se HUI:s e-barometer, http://www.hui.se/web/E-barometern.aspx, för att följa utvecklingen.

Jag har träffat många butiksägare de senaste tio åren och snacka om att det är enorm skillnad på nu och då. För drygt tio år sedan kämpade jag med att övertyga företag att de är i behov av en hemsida och att Internet är här för att stanna. Det gick förvånansvärt bra i de flesta fall. För ca sex år sedan var det dags att övertyga dessa om att e-handel är här för att stanna. Det gick inget vidare alls. Idag ser det helt annorlunda ut, jag behöver inte längre övertyga någon. Frågan är inte längre om man ska komplettera sin butik med e-handel utan hur man ska göra det. 

Den senaste tiden har jag träffat ett flertal butiker som länge funderat på börja med e-handel men som inte har kommit vidare då de inte har hittat en plattform som tillfredställer deras krav på funktionalitet, design och pris.  Antingen har de funnit lågbudgetvarianter som inte fungerar om försäljningen kommer igång på riktigt (vilket förstås är målet) eller premiumvarianter där priset  inte har stått i rimlig proportion till resultatet.  Vilken lycka för oss! För vi kan tillfredsställa precis det som efterfrågas.  Vi har helt enkelt svaret på hur…

Mercedes Karacsony den 8 april 2010 17:08 | 0 kommentarer

Full fart på E37!

Det är dags för oss att dra upp ridåerna och hälsa dig välkommen till vår blogg!

Syftet med bloggen är att hålla dig uppdaterad om vad som händer hos oss samt att bidra med e-handelsrelaterade nyheter och tips

Ordspråket ”Skomakarens barn går alltid barfota” har stämt in på oss på tok för länge, men nu börjar saker och ting äntligen ta fart på E37.  Idag lanserade vi vår nya hemsida, något som vi alla på E37 sett fram emot.  Vi har blivit aktiva i Sociala medier så som Facebook och Twitter, och nu har vi börjat blogga också.  Att vara en del av E37 är verkligen roligt just nu, och framtiden ser ännu roligare och ljusare ut!

Idag fick vi i uppdrag att göra Sveriges sexigaste e-handel. Mer om det kan vi inte berätta just nu men det ska verkligen bli kul att få presentera projektet framöver.

Under våren stärker vi vår redan starka relation till våra partners. Den första gemensamma aktiviteten gör vi tillsammans med Gothia Financial Group (PayByBill) och DdD Retail. Vi kommer att ställa ut tillsammans på easyFairs® BUTIKSLEVERANTÖR  den 23-24 mars på Kistamässan.  Välkommen till vår gemensamma monter L:15!

Mercedes Karacsony den 10 mars 2010 17:32 | 0 kommentarer

E37 Nyhetsbrev och e-handelstips

Senaste inläggen

2017-10-20
Nytt samarbete förenklar hemleverans för e-handlare
Pressmeddelande 2017-10-20. Flexibilitet och valfrihet för när och hur varan levereras är viktigt för många som handlar på nätet. E-handelsleverantören E37 erbjuder nu hemleveranstjänster via logistikföretaget Best Transport integrerat i e-handelssystemets kassa. För konsumenten blir det enkelt att se hur snabbt det går att få hem varorna och välja leveransdatum.
2017-10-13 15:52
E37 har nu checkout-lösningen Ecster Pay tillgänglig
Nu samarbetar vi och Ecster kring deras Ecster Pay i kassan som hjälper kunden före, under och efter köpprocessen. Med Ecster Pay förenklas köpet genom en smidig checkout med de vanligaste betalsätten, tillsammans med möjligheten att få välja leveransadress.
2017-02-22
Försäljningsrekord för AIK Shops e-handel
För AIK Shop innebar 2016 fantastiska rekord både för julhandeln och året i sin helhet. Med optimal mobilanpassning, smarta kampanjer och AIK-anpassade produktlanseringar nådde man för första gången en åttasiffrig omsättning i webbshopen.
2017-01-19
E-handelsoptimering: Frakt och leverans
Frakten är en av de viktigaste parametrarna att få rätt för en e-handlare. Om leveransen upplevs som dyr, obegriplig eller krånglig är risken stor att man tappar kunden i kassan. En smart utformad fraktmodell har betydelse för både konverteringsgrad, merförsäljning och lönsamhet. I den här artikeln går vi igenom sex aspekter av frakt- och leveransoptimering.
2015-12-07
Jordklok.se – e-handelsoptimering gav ny tillväxtboom
Jordklok.se är en av Sveriges ledande nätbutiker för ekologiska produkter. Inför 2015 var frågan hur mycket mer det fanns att hämta genom att byta till en modernare e-handelsplattform. En första utvärdering visar fantastiska resultat på kort tid för både konverteringsgrad och försäljning, med mobilanpassningen som främsta framgångsfaktor.
2015-11-26
Succé för Blåvittshopen, ökade mer än 130%
Inför fotbollssäsongen 2015 lanserade IFK Göteborg en helt ny webbshop med hjälp av e-handelsleverantören E37. Med en försäljningsökning på 130 % jämfört med 2014 har satsningen överträffat alla förväntningar.

Arkiv

2017
   oktober 2017 (2)
   februari 2017 (1)
   januari 2017 (1)
2015
   december 2015 (1)
   november 2015 (1)
   maj 2015 (1)
   april 2015 (2)
2014
   december 2014 (1)
   november 2014 (1)
   oktober 2014 (2)
   september 2014 (1)
   mars 2014 (1)
   februari 2014 (1)
2013
   november 2013 (1)
   oktober 2013 (1)
   september 2013 (1)
   augusti 2013 (1)
   juli 2013 (1)
   juni 2013 (1)
   mars 2013 (4)
   februari 2013 (4)
2012
   december 2012 (1)
   oktober 2012 (3)
   september 2012 (6)
   augusti 2012 (3)
   juli 2012 (1)
   april 2012 (3)
   mars 2012 (3)
2011
   november 2011 (1)
   oktober 2011 (1)
   maj 2011 (2)
   april 2011 (1)
   mars 2011 (1)
2010
   november 2010 (1)
   oktober 2010 (1)
   juni 2010 (2)
   maj 2010 (1)
   april 2010 (2)
   mars 2010 (1)
Scrolla upp
Stäng