E-handelsbloggen

E-handelsbloggen

Lyckad lansering av e-handel

Lampan i Uddevalla lanserade i Maj 2011 en e-handelsbutik för att stödja den lokala butiksförsäljningen som finns i Uddevalla. Redan efter två månader hade hela satsningen betalat sig och nu närmar sig e-handelsbutiken en kvarts miljon i omsättning varje månad.

Anders Sjöberg, vVD och e-handelschef för Lampan, kommenterar: "Vår lansering av e-handelsbutiken har gått över förväntat. E-handelsbutiken ger oss stora möjligheter att nå nya kunder på större marknader. Vi är inte längre begränsade till den lokala marknaden runt om Uddevalla.”

"Vi beräknar att öka vår omsättning i år med ca 40 % med hjälp av vår e-handelsbutik”

"Vi har en webbplats i världsklass och en skalbar verksamhet som möjliggör kostnadseffektiva lanseringar på nya marknader. Vi kan lansera över stora områden och rikta fokus mot de marknader som svarar bäst på vårt erbjudande. Vårt mål är att bli en globalt välkänd destination för belysning och heminredning." Bolaget kommer initialt att fortsätta marknadsföra sig själv genom Internet-kampanjer, affiliate-marknadsföring och mediepartnerskap.

Om Lampan.se

Lampan.se har Sveriges bredaste sortiment för belysningsmedvetna män och kvinnor mellan 25 och 60 år. Lampan.se inspirerar med produktnyheter varje dag från några av butikens stora antal olika varumärken.

www.lampan.se
Peter Andersson den 25 november 2011 09:14 | 0 kommentarer

Ännu ett lyckat emeet

Det har gått en vecka sedan Emeet gick av stapeln för andra gången. Precis som förra gången lånade Posten ut sina trevliga lokaler på huvudkontoret i Solna.

Utan annan marknadsföring än via Social medier tog de 200 biljetterna slut på nolltid när de släpptes. Jag vet många av våra kunder som hängde vid datorn exakt då biljetterna släpptes, men som ändå inte lyckades. Nästa gång ser vi till att fixa det!  Det var roligt att Christoffer Tyrefors och Victor Nyman från Länna Sport var med i alla fall. Jag kan tänka mig att de bidrog med mycket.

Trots att vi var dubbelt så många som förra gången fungerade konceptet okonferens riktigt bra.
Vad är en okonferens egentligen? Det är en vanlig fråga som jag stöter på när jag berättar om Emeet. Man kan säga att det är en konferens som har ett förbestämt tema (e-handel i det här fallet), men att det sedan är deltagarna själva som bestämmer diskussionsämnena. Det finns inga föreläsare eller moderatorer utan det är deltagarna som styr sessionerna och delar med sig av sin kunskap och erfarenhet. ”Sharing is caring”, det är vad det hela går ut på. Tänk så bra det vore om folk följde den principen även till vardags (en liten tanke bara…).Ett av Postens väggar  omvandlades till ett gigantiskt schema, en så kallad Gridd. Varje ruta i Gridden representerade 45 minuter i ett specifikt rum. Alla fick tänka igenom vad de ville bidra med, vilka fågor de ville ta upp eller ha hjälp med och sedan skriva ner det på lappar som slutligen tejpades upp på Gridden. Sedan var det fritt fram att förflytta sig mellan rummen för att ta del av det som sades och för att bidra själv. Vart man än kom var det god stämning och det spelade ingen roll om det satt konkurrenter i samma rum. Det var som en enda stor familj som hade ett gemensamt mål – att lyckas med e-handel!
 
Dagen avslutades med en trevlig middag på restaurang Blekholmen i centrala Stockholm. Där fortsatte e-handelspratet långt in i natten.

Stort tack till de fantastiskt drivna arrangörerna Magnus Lundin, Wilma Östlund, Rikard Westberg och Peter Höjman!

Ännu ett stort tack till sponsorerna Posten, Dibs, Klarna och Brightstep som gjorde det möjligt att hålla allt kostnadsfritt för delatagarna.

Läs mer om emeet här: http://www.emeet.se

 

Mercedes Karacsony den 5 oktober 2011 | 0 kommentarer

50 % rabatt på ansökningsavgiften för Trygg e-handel certifiering!


Just nu har du som är Dibs kund chansen att få din e-handel kvalitetsmärkt av Trygg e-handel till ett reducerat pris.
Ansökningsavgiften kostar i vanliga fall 2500 kr (+ moms), men du som Dibs kund betalar endast 1250 kr (+ moms).

Läs mer om Trygg e-handel och vad som krävs för att bli certifierad på www.tryggehandel.se.

Kontakta Mercedes på tel: 08-587 667 95 för mer information om hur rabatten erhålles.


Mercedes Karacsony den 30 maj 2011 13:02 | 0 kommentarer

Kom igång inför höstförsäljningen!Mercedes Karacsony den 30 maj 2011 10:46 | 0 kommentarer

Sammanfattning av Social E-commerce Conference 2011

Den 17-18 mars var jag på Social E-commerce Conference (secc) där det hölls en rad intressanta föredrag för ca 60 deltagare beståendes av leverantörer och e-handlare.  Bland föredragshållarna fanns representanter från bland andra St George, Neolane, Hybris,  Bygghemma.se, Ving, Fritidsresor, Björn Borg, Best Buy, Dell, Halens och Headweb. Första dagen avslutades med en paneldebatt som bestod av Malin Sråhle fån Soko, Judith Wolst från Halvarsson & Halvarsson samt Andreas Vural från Headweb. Den andra dagen avslutades med rundabordssamtal som hölls av Gothia Financial Group samt Jajja Communications.

Konferensen arrangerades av Talentum Events. Jag vill tacka dem och alla deltagre för en riktigt trevlig och bra konferens!


Social medier
Sociala medier är ett hett ämne, vart man än tittar, inte minst inom e-handel. De stora frågeställningarna på konferensen var kring huruvida man ska vara delaktig i Sociala medier, om de verkligen har någon affärsnytta och hur man mäter resultatet.  Erfarenheterna var olika, men det man var rörande överens om är att man ska finnas där kunderna finns. ”Social media needs to be part of your business DNA” sa Stephen Jio, eBusiness programme manager, Dell.

”Sociala medier är inte gratis, men ger mer, rätt använt mycket bättre utdelning än traditionella kanaler” sa Micke Kazarnowicz, Digital kommunikationsansvarig, Björn Borg. Inte gratis? Man är ju van vid att höra att det är gratis vara med i Sociala medier. Ja, på så sätt att det är gratis att öppna konton, men man måste också lägga ner tid för att lyckas och tid kostar som bekant pengar.

Det talades mycket om att ”lajka” (gilla) sidor och jag undrar om inte låtsasordet ”lajka” snart kommer att finnas med i Svenska Akademins ordlista bland nyord, så frekvent som det användes. ;-) Hur som helst gäller det att man verkligen satsar på sin Facebook-sida  om man vill att den ska ge något tillbaka. Det räcker inte med att nöja sig med att lägga upp en sida och sedan tro att folk ska ”gilla” den och aktivera sig. Man måste som alltid bjuda till, vara personlig och inte bara skrika rakt ut ”Kom och kööööp!”.  Lyssna på dina kunder och bemöt dem på ett trevligt sätt. Ta reda på vad de förväntar sig och försök att leva upp till det.  Man måste räkna med negativ kritik och inte vara rädd för det. Transparens ger förtroende, så för gudsskull radera inte de negativa kommentarerna!

Att ha en strategi för sitt deltagande eller inte rådde det också olika meningar om. Vissa hade mycket väl genomarbetade strategier medan andra tyckte att man skulle skippa det och lära av att göra istället, d.v.s. testa. Själv tycker jag att man ska kombinera dessa, men med extra vikt på att testa. Ha en strategi men lägg inte ner för mycket tid då det lätt leder till att man inte kommer igång alls.

Halens har lyckats bra mycket tack vare att de har vågat testa sig fram. Ett exempel på det är när de på Facebook frågade sina kunder vilken varugrupp de ville ha 50% rabatt på. Den varugrupp som fick flest röster blev rabatterad.  Det hela resulterade i 5500 röster och 800 ordrar. 

Övergivna shoppingvagnar
Andelen som lämnar webbutiken med ifylld shoppingvagn är 60- 80%. Vad beror det på och vad kan man göra åt det?
Först och främst gäller det att ha en enstegskassa, d.v.s. en kassa där man slipper att klicka sig fram genom de olika momenten. Allt ska finnas på en och samma sida! I våra kunders webbutiker är det förstås alltid så. ;-)  Det ska också vara lätt att hitta till kassan när det väl är dags att avsluta sina köp.

Många gånger är inte orsaken till att shoppingvagnen överges konstigare än att det helt enkelt kommer något emellan för kunden. Det kan vara kundens barn behöver uppmärksamhet, att hon/han fastar i ett telefonsamtal, att grannen ringer på dörren, ja det finns massor av orsaker. Att då kunna erbjuda kunden att spara shoppingvagnen ökar chansen till att köpet genomförs.

Öka konverteringsgraden
Det pratades också en del om hur man ökar konverteringsgraden på sin e-handel.

Halens berättade att det som ger bra konverteringseffekt i deras webbutik är listor med ”Bloggat” och ”Kommenterat”, se www.halens.se.

Bygghemmas satsning på instruktionsfilmer och produktdemonstrationsfilmer har ökat deras konverteringsgrad med 2-3 gånger. Det behöver inte kosta så mycket att få en film producerad, Bygghemma betalar 1000-3000 kr per film hos www.ajamjo.se. Har man en riktigt stram budget är det bara att ta till med den egna kameran och göra så gott man kan. Folk förväntar sig inte några proffsfilmer och dessutom är risken att filmerna aldrig blir av om lägger ribban för högt.
Föra att hålla nere kostnaderna och göra det möjligt för besökarna titta på filmerna i mobilen också, använder sig Bygghemma av Youtube som filmspelare.

Ett bra och hyfsat billigt sätt att få en rejäl genomgång av sin e-handel är att söka Trygg e-handelscertifiering. Det är en kvalitetsstämpel som gör att kunder känner sig trygga när de handlar vilket också bidrar till ökad konerteringsgrad.

Titta gärna på hur andra som har lyckats har gjort eller som Malin Stråhle från Soko sa ”Gör som japanerna, kopiera och förbättra”. 

Mercedes Karacsony den 3 april 2011 | 0 kommentarer

Erbjud rätt betalsätt även i våra grannländer

Allt fler av våra kunder har börjat fundera på att även börja sälja sina produkter i våra grannländer Norge, Danmark och Finland. Det är förstås en väldigt trevlig utveckling, men det finns en del saker att tänka på för att lyckas i respektive land.  En stor och viktig bit är betalningsalternativen som man erbjuder. Vilka betalsätt man föredrar att använda skiljer sig stort mellan de olika länderna. Vi är inte så lika varandra som man kanske skulle kunna tro. För att ge er en tydlig bild av hur det ser ut i respektive land så lånar jag följande ”tårtbitar” från Dibs e-handelsindex 2010.


Saknaden av rätt betalningssätt leder ofta till att ett pågående köp avbryts. I Finland angav så stor del som 47% av konsumenterna som Dibs tillfrågat att de avbrutit ett pågående köp på grund av att e-handlaren saknade rätt betalsätt.
 
Mercedes Karacsony den 1 mars 2011 | 0 kommentarer

E37 Nyhetsbrev och e-handelstips

Senaste inläggen

2017-10-20
Nytt samarbete förenklar hemleverans för e-handlare
Pressmeddelande 2017-10-20. Flexibilitet och valfrihet för när och hur varan levereras är viktigt för många som handlar på nätet. E-handelsleverantören E37 erbjuder nu hemleveranstjänster via logistikföretaget Best Transport integrerat i e-handelssystemets kassa. För konsumenten blir det enkelt att se hur snabbt det går att få hem varorna och välja leveransdatum.
2017-10-13 15:52
E37 har nu checkout-lösningen Ecster Pay tillgänglig
Nu samarbetar vi och Ecster kring deras Ecster Pay i kassan som hjälper kunden före, under och efter köpprocessen. Med Ecster Pay förenklas köpet genom en smidig checkout med de vanligaste betalsätten, tillsammans med möjligheten att få välja leveransadress.
2017-02-22
Försäljningsrekord för AIK Shops e-handel
För AIK Shop innebar 2016 fantastiska rekord både för julhandeln och året i sin helhet. Med optimal mobilanpassning, smarta kampanjer och AIK-anpassade produktlanseringar nådde man för första gången en åttasiffrig omsättning i webbshopen.
2017-01-19
E-handelsoptimering: Frakt och leverans
Frakten är en av de viktigaste parametrarna att få rätt för en e-handlare. Om leveransen upplevs som dyr, obegriplig eller krånglig är risken stor att man tappar kunden i kassan. En smart utformad fraktmodell har betydelse för både konverteringsgrad, merförsäljning och lönsamhet. I den här artikeln går vi igenom sex aspekter av frakt- och leveransoptimering.
2015-12-07
Jordklok.se – e-handelsoptimering gav ny tillväxtboom
Jordklok.se är en av Sveriges ledande nätbutiker för ekologiska produkter. Inför 2015 var frågan hur mycket mer det fanns att hämta genom att byta till en modernare e-handelsplattform. En första utvärdering visar fantastiska resultat på kort tid för både konverteringsgrad och försäljning, med mobilanpassningen som främsta framgångsfaktor.
2015-11-26
Succé för Blåvittshopen, ökade mer än 130%
Inför fotbollssäsongen 2015 lanserade IFK Göteborg en helt ny webbshop med hjälp av e-handelsleverantören E37. Med en försäljningsökning på 130 % jämfört med 2014 har satsningen överträffat alla förväntningar.

Arkiv

2017
   oktober 2017 (2)
   februari 2017 (1)
   januari 2017 (1)
2015
   december 2015 (1)
   november 2015 (1)
   maj 2015 (1)
   april 2015 (2)
2014
   december 2014 (1)
   november 2014 (1)
   oktober 2014 (2)
   september 2014 (1)
   mars 2014 (1)
   februari 2014 (1)
2013
   november 2013 (1)
   oktober 2013 (1)
   september 2013 (1)
   augusti 2013 (1)
   juli 2013 (1)
   juni 2013 (1)
   mars 2013 (4)
   februari 2013 (4)
2012
   december 2012 (1)
   oktober 2012 (3)
   september 2012 (6)
   augusti 2012 (3)
   juli 2012 (1)
   april 2012 (3)
   mars 2012 (3)
2011
   november 2011 (1)
   oktober 2011 (1)
   maj 2011 (2)
   april 2011 (1)
   mars 2011 (1)
2010
   november 2010 (1)
   oktober 2010 (1)
   juni 2010 (2)
   maj 2010 (1)
   april 2010 (2)
   mars 2010 (1)
Scrolla upp
Stäng