Meny

E-handelsbloggen / Ännu ett lyckat emeet

Ännu ett lyckat emeet

Det har gått en vecka sedan Emeet gick av stapeln för andra gången. Precis som förra gången lånade Posten ut sina trevliga lokaler på huvudkontoret i Solna.

Utan annan marknadsföring än via Social medier tog de 200 biljetterna slut på nolltid när de släpptes. Jag vet många av våra kunder som hängde vid datorn exakt då biljetterna släpptes, men som ändå inte lyckades. Nästa gång ser vi till att fixa det!  Det var roligt att Christoffer Tyrefors och Victor Nyman från Länna Sport var med i alla fall. Jag kan tänka mig att de bidrog med mycket.

Trots att vi var dubbelt så många som förra gången fungerade konceptet okonferens riktigt bra.
Vad är en okonferens egentligen? Det är en vanlig fråga som jag stöter på när jag berättar om Emeet. Man kan säga att det är en konferens som har ett förbestämt tema (e-handel i det här fallet), men att det sedan är deltagarna själva som bestämmer diskussionsämnena. Det finns inga föreläsare eller moderatorer utan det är deltagarna som styr sessionerna och delar med sig av sin kunskap och erfarenhet. ”Sharing is caring”, det är vad det hela går ut på. Tänk så bra det vore om folk följde den principen även till vardags (en liten tanke bara…).Ett av Postens väggar  omvandlades till ett gigantiskt schema, en så kallad Gridd. Varje ruta i Gridden representerade 45 minuter i ett specifikt rum. Alla fick tänka igenom vad de ville bidra med, vilka fågor de ville ta upp eller ha hjälp med och sedan skriva ner det på lappar som slutligen tejpades upp på Gridden. Sedan var det fritt fram att förflytta sig mellan rummen för att ta del av det som sades och för att bidra själv. Vart man än kom var det god stämning och det spelade ingen roll om det satt konkurrenter i samma rum. Det var som en enda stor familj som hade ett gemensamt mål – att lyckas med e-handel!
 
Dagen avslutades med en trevlig middag på restaurang Blekholmen i centrala Stockholm. Där fortsatte e-handelspratet långt in i natten.

Stort tack till de fantastiskt drivna arrangörerna Magnus Lundin, Wilma Östlund, Rikard Westberg och Peter Höjman!

Ännu ett stort tack till sponsorerna Posten, Dibs, Klarna och Brightstep som gjorde det möjligt att hålla allt kostnadsfritt för delatagarna.

Läs mer om emeet här: http://www.emeet.se

 

Mercedes Karacsony 2011-10-05Kom igång med webbshop hos E37

Våra erfarna e-handelsrådgivare hjälper dig från start till mål.

Priser & paketKontakta oss