E-handelsbloggen

E-handelsbloggen

Återbruk är temat i nyöppnad e-handel från Magasin Skruf

Magasin Skruf, med inriktning på återvinning, närproduktion och målsättning att skapa kommersiell social och miljö-medvetenhet, öppnar idag sin B2B-webbshop. Utöver återförsäljare som målgrupp fungerar den även som skyltfönster för alla övriga besökare. Återbruk är nyckelordet för Magasin Skruf, något som sammanfaller utmärkt med E37s helintegrerade e-handelslösning - att inte behöva uppfinna nya sätt att hantera uppgifter man redan gör.

Den lättnavigerade webbutikens unika utseende återspeglar tydligt Magasin Skrufs satsning på heminredning med hantverkskänsla. Resultatet är en mix av produkter inom möbler, belysning, dekoration och mattor.

Ägaren Jörn Jensen berättar:
- För att få tillgång till billigare grundmaterial till våra produkter så är det bra att kunna mixa material. Men det är också så att trenden tillåter det och att vi själva gillar att blanda material och stilar. Utmaningen ligger i att göra allt kommersiellt.

Jörn Jensen är inte ny inom e-handel, med erfarenhet inom e-handel relaterad till detaljhandel.

- Jag kände redan till E37 efter tidigare samarbete, deras helhetskoncept, kunnande och långa erfarenhet av kopplingar till affärssystem ger mig en trygghet, med friheten att fokusera på det som är viktigt för Magasin Skrufs operativa verksamhet. E-handeln blir som en utvidgning av vårt affärssystem Visma Administration, inte några stora och okända procedurer vi måste lära oss. Då alla IT-system körs som molntjänster kan medarbetarna arbeta klimatsmart på distans.

- Det är viktigt för oss att även webbhandeln återger vår vision och profil. Vi arbetar under parollen ReUse, ReDuce, ReTail.

B2B-webbutiken är första steget för en tydligare Internetnärvaro för företaget. Att underlätta för återförsäljarna är viktigt, nu kan de omedelbart se de kommande produkterna och planera sina inköp utan att invänta mässor. Nästa steg blir att lansera en konsumentinriktad shop under annat namn, med hjälp av E37-systemets shop-in-shop-funktionalitet.

http://www.magasinskruf.se
Peter Andersson den 20 april 2012 13:42 | 0 kommentarer

Laura Ashley i Sverige satsar på e-handel

Engelska Laura Ashley är ett av världens mest älskade varumärken inom mode och heminredning. I Sverige har Laura Ashley funnits sedan 1981, och har fysiska butiker i Stockholm, Göteborg och Malmö. Idag öppnar Laura Ashley sin webbutik som har utvecklats av oss på E37.

Att ha en webbutik som komplement till de fysiska butikerna ser Laura Ashley som en självklar utveckling som ligger i tiden. Man vill även nå ut till en bredare målgrupp, finnas tillgänglig för alla, komma närmare sina kunder samt stärka sitt varumärke som förtjänar mer uppmärksamhet. I England har Laura Ashley bedrivit e-handel med framgång sedan 2001.

I den nyöppnade svenska webbutiken, www.lauraashley.se, finner man i stort sett allt som finns i de fysiska butikerna. En viktig del i webbplatsen är inspirationssidan där Laura Ashleys rumsuppsättningar visas upp med interaktiva bilder. Syftet är att ge kunderna en helhetsbild av produkterna samt inspiration och idéer till sina hem. Klickar man på en produkt inuti en miljöbild, hamnar man på den aktuella produktens sida med närmare beskrivning samt möjlighet till köp. Tanken är att webbutiken ska återspegla de fysiska butikerna så mycket som möjligt och att det ska vara enkelt för kunderna att handla.

– Webbutiken är en satsning som vi hela tiden kommer att vidareutveckla för att ge besökarna den optimala köpupplevelsen. Vi välkomnar självklart idéer och önskemål från de som besöker oss, säger Björn Widerström, e-handelsansvarig på Laura Ashley.

Att starta webbutik utan tidigare erfarenhet är en stor utmaning. Det finns mycket att tänka på, men en sak som man kom fram till i ett tidigt skede var vikten av att ha en fungerande koppling mellan kassasystemet och webbutiken. E37s kompetens och långa erfarenhet av koppling till butiksdatasystem var avgörande i Laura Ashleys val av e-handelsleverantör.

– Utan kopplingen hade det varit oerhört tidskrävande att få ihop alla pusselbitar till den webbutik som vi i dag kan presentera. Dessutom kommer kopplingen att underlätta vårt dagliga arbete med allt från att ha koll på lagersaldon till att lägga upp nya produkter, säger Björn Widerström.

Stort lycka till önskar vi på E37!

www.lauraashley.se
Mercedes Karacsony den 13 april 2012 08:13 | 1 kommentar

Timing för kampanjer i sociala medier och nyhetsbrev

Vid publicering av innehåll i sociala medier och vid utskick av nyhetsbrev kan det vara bra att känna till när dina webbutikskunder är som mest aktiva och köpbenägna. Vilken dag i veckan och under vilka tider på dygnet görs flest besök respektive beställningar? Med hjälp av Google Analytics tar man enkelt reda på detta.

Om du inte redan filtrerat bort din egen trafik till webbutiken bör du först göra det för att få så korrekt statistik som möjligt. Börja med att ta reda på din egen IP-adress, vilket enklast görs genom att surfa till http://whatismyipaddress.com/. Logga in i Google Analytics och gå in på ditt konto för webbutiken. Klicka därefter på knappen "Administratör" och därefter på fliken "Filter". Klicka på "Nytt filter" och ge det ett lämpligt namn. Under filtertyp väljer du "Uteslut trafik från IP-adresserna som är lika med" och skriv därefter in din IP-adress och klicka på "Spara".

ANPASSAD RAPPORT ÖVER AKTIVITET/BESÖK PER VECKODAG


Nästa steg är att ta reda på vilken veckodag webbutiken har mest aktivitet (flest besök). Notera att det i Google Analytics är skillnad på begreppen "Besök" och "Besökare". Med besök menas antalet enskilda besök som påbörjats av alla besökare av din webbutik. Om en användare är inaktiv i din webbutik i 30 minuter eller mer utgör framtida aktivitet ett nytt besök. Användare som lämnar din webbutik och återkommer inom 30 minuter räknas som en del av det ursprungliga besöket.

Besökare är antalet unika besökare som besöker din webbutik dagligen. Avsikten är att så nära som möjligt definiera antalet faktiska, olika personer som besökt en webbplats. Med hjälp av cookies upprätthålls kontrollräkningar av olika besökare.

I en rapport över vilken veckodag webbutiken har mest aktivitet är det alltså mest intressant att använda begreppet antal besök.
 1. Välj menyvalet ”Anpassade rapporter” i Google Analytics.
 2. Klicka på ”Översikt” i vänsterspalten.
 3. Klicka på knappen ”Ny anpassad rapport”.
 4. Döp rapporten till ”Trafik per veckodag” och ge rapportfliken namnet ”Veckodag”.
 5. Klicka på ”Lägg till statistik” under Statistikgrupper och välj ”Besök”.
 6. Klicka därefter på ”Lägg till aspekt” under Dimensionsdetaljer och välj ”Veckodag”.
 7. Spara
Den anpassade rapportens inställningsvy ser nu enligt följande:I rapporten visas nu webbutikens trafik per veckodag inom det angivna tidsintervallet. Veckodagarna i rapporten visas som nummer 0 – 6, där 0 är söndag och 1 är måndag osv.

ANPASSAD RAPPORT ÖVER FÖRSÄLJNING PER VECKODAG OCH TIMME

 1. Välj menyvalet ”Anpassade rapporter” i Google Analytics.
 2. Klicka på ”Översikt” i vänsterspalten.
 3. Klicka på knappen ”Ny anpassad rapport”.
 4. Döp rapporten till ”Försäljning per veckodag och timme” och ge rapportfliken namnet ”Veckodag”.
 5. Klicka på ”Lägg till statistik” under Statistikgrupper och välj ”Transaktioner” (Under kategorin ”Omvandlingar”).
 6. Klicka på ”Lägg till statistik” igen och lägg även till ”E-handelns omvandlingsfrekvens”.
 7. Lägg slutligen även till ”Intäkt” under Statistikgrupper.
 8. Klicka därefter på ”Lägg till aspekt” under Dimensionsdetaljer och välj ”Veckodag”.
 9. Lägg även till aspekten ”Timme”, om du vill kunna se de enskilda veckodagarnas försäljning per timme.
 10. Spara


Nästa steg är att lägga till en ny flik i samma rapport med försäljning per timma.
 1. Välj menyvalet ”Anpassade rapporter” i Google Analytics.
 2. Klicka på ”Försäljning per veckodag och timma” i vänsterspalten.
 3. Klicka på ”Redigera” och därefter ”Lägg till rapportflik”.
 4. Döp den nya fliken till ”Timme”.
 5. Gör sedan samma procedur under statistikgrupper som innan, d v s lägg till ”Transaktioner”, ”E-handelns omvandlingsfrekvens” och ”Intäkt”.
 6. Klicka därefter på ”Lägg till aspekt” under Dimensionsdetaljer och välj ”Timme”.
 7. Spara


Med hjälp av rapporterna ovan är det möjligt att kunna urskilja vilken tidpunkt som kan vara mest optimal för att exempelvis lansera en kampanj. Givetvis kan fler faktorer spela in, men rapporterna kan användas som utgångspunkt.
Peter Andersson den 4 april 2012 10:16 | 0 kommentarer

E37 Nyhetsbrev och e-handelstips

Senaste inläggen

2017-10-20
Nytt samarbete förenklar hemleverans för e-handlare
Pressmeddelande 2017-10-20. Flexibilitet och valfrihet för när och hur varan levereras är viktigt för många som handlar på nätet. E-handelsleverantören E37 erbjuder nu hemleveranstjänster via logistikföretaget Best Transport integrerat i e-handelssystemets kassa. För konsumenten blir det enkelt att se hur snabbt det går att få hem varorna och välja leveransdatum.
2017-10-13 15:52
E37 har nu checkout-lösningen Ecster Pay tillgänglig
Nu samarbetar vi och Ecster kring deras Ecster Pay i kassan som hjälper kunden före, under och efter köpprocessen. Med Ecster Pay förenklas köpet genom en smidig checkout med de vanligaste betalsätten, tillsammans med möjligheten att få välja leveransadress.
2017-02-22
Försäljningsrekord för AIK Shops e-handel
För AIK Shop innebar 2016 fantastiska rekord både för julhandeln och året i sin helhet. Med optimal mobilanpassning, smarta kampanjer och AIK-anpassade produktlanseringar nådde man för första gången en åttasiffrig omsättning i webbshopen.
2017-01-19
E-handelsoptimering: Frakt och leverans
Frakten är en av de viktigaste parametrarna att få rätt för en e-handlare. Om leveransen upplevs som dyr, obegriplig eller krånglig är risken stor att man tappar kunden i kassan. En smart utformad fraktmodell har betydelse för både konverteringsgrad, merförsäljning och lönsamhet. I den här artikeln går vi igenom sex aspekter av frakt- och leveransoptimering.
2015-12-07
Jordklok.se – e-handelsoptimering gav ny tillväxtboom
Jordklok.se är en av Sveriges ledande nätbutiker för ekologiska produkter. Inför 2015 var frågan hur mycket mer det fanns att hämta genom att byta till en modernare e-handelsplattform. En första utvärdering visar fantastiska resultat på kort tid för både konverteringsgrad och försäljning, med mobilanpassningen som främsta framgångsfaktor.
2015-11-26
Succé för Blåvittshopen, ökade mer än 130%
Inför fotbollssäsongen 2015 lanserade IFK Göteborg en helt ny webbshop med hjälp av e-handelsleverantören E37. Med en försäljningsökning på 130 % jämfört med 2014 har satsningen överträffat alla förväntningar.

Arkiv

2017
   oktober 2017 (2)
   februari 2017 (1)
   januari 2017 (1)
2015
   december 2015 (1)
   november 2015 (1)
   maj 2015 (1)
   april 2015 (2)
2014
   december 2014 (1)
   november 2014 (1)
   oktober 2014 (2)
   september 2014 (1)
   mars 2014 (1)
   februari 2014 (1)
2013
   november 2013 (1)
   oktober 2013 (1)
   september 2013 (1)
   augusti 2013 (1)
   juli 2013 (1)
   juni 2013 (1)
   mars 2013 (4)
   februari 2013 (4)
2012
   december 2012 (1)
   oktober 2012 (3)
   september 2012 (6)
   augusti 2012 (3)
   juli 2012 (1)
   april 2012 (3)
   mars 2012 (3)
2011
   november 2011 (1)
   oktober 2011 (1)
   maj 2011 (2)
   april 2011 (1)
   mars 2011 (1)
2010
   november 2010 (1)
   oktober 2010 (1)
   juni 2010 (2)
   maj 2010 (1)
   april 2010 (2)
   mars 2010 (1)
Scrolla upp
Stäng