E-handelsbloggen

E-handelsbloggen

Erico lanserar ny webbshop och grafisk profil

Pressmeddelande 2012-08-28.
Erico erbjuder ett av marknadens bredaste sortiment inom trä- och förpackningsemballage samt hygienartiklar. Idag gör företaget sin största lansering genom tiderna och storsatsar på Internet. Man lanserar en ny grafisk profil som är framtagen av kommunikationsbyrån MacNeale och en kundvänlig webbshop baserad på E37s nya integrationsbrygga för ekonomisystemet Björn Lundén BL Administration.


Erico befinner sig i ett mycket expansivt skede där hela företaget moderniseras och utvecklas. Företaget satsar på att ge sina kunder bästa möjliga service med en komplett e-handelskedja. Detta innebär allt från en ny kundvänlig webbshop, www.ericoab.se, till effektiv logistik med hög leveranssäkerhet.

Hans Nilsson, marknadschef på Erico berättar om satsningen:
- När vi valde e-handelsplattform var det avgörande att hitta en leverantör som för en rimlig kostnad kunde utveckla en fullständig integration till vårt ekonomisystem Björn Lundén BL Administration. Vår affärsmodell kräver att vi kan sälja vårt komplexa produktsortiment till företagskunder med olika kundunika prislistor, paketering och stafflingspriser. Därtill krävs B2B-logik med multipla leveransadresser och olika kreditutrymmen för fakturaköp per kund. E37 har mött samtliga tekniska krav på ett utmärkt sätt, och dessutom gett rådgivning och support som har hjälpt Erico att snabbt gå i mål med projektet.

Magnus Neale, creative director på MacNeale säger:
- Erico var i stort behov av att modernisera sin grafiska profil och övergripande marknadskommunikation. Produktsortimentet skulle bli mer tillgängligt för målgrupperna. I uppdraget ingick bl.a. att producera en ny webbplats och webbshop. E37 var den enda webbshop som kunde erbjuda den tekniklösning som matchade kundens krav.

- Att automatisera hela processen - från marknadsföring, orderläggning, betalning till leverans - är ofta nyckeln till en lönsam och framgångsrik e-handelssatsning, berättar Björn Eriksson, projektledare på E37 System AB. E37 lanserar nu en integrationsbrygga som gör det möjligt för innehavare av ekonomisystemet BL Administration att enkelt komma igång och bedriva fullt integrerad e-handel. E-handelskopplingen fungerar i båda riktningarna; artikelregister, lagersaldon, priser etc. förs kontinuerligt över till webbshopen, medan order och kunduppgifter automatiskt importeras till ekonomisystemet.
- Att endast behöva uppdatera artikelregistret på ett ställe och slippa manuell orderhantering är två viktiga faktorer som sparar mycket tid för oss och eliminerar felkällor, berättar Hans Nilsson på Erico.

För ytterligare information


Hans Nilsson, marknadschef, Erico
Tel: 0372-252 90
E-post: hans.nilsson@ericoab.se

Björn Eriksson, projektledare, E37
Tel: 08-587 667 96
E-post: bjorn.eriksson@e37.se

Nicklas Lindström, Webbdesigner, MacNeale
Tel: 042-14 24 20
E-post: nicklas@macneale.com

Om E37 System AB


E37s affärsidé är att tillhandahålla e-handelssystem som gör det enkelt att bedriva lönsam e-handel. Med mer än 10 års erfarenhet är E37 specialister på att integrera med alla slags butiksdata- och affärssystem. E37 levererar en helhetslösning med allt från design, rådgivning, integration, lansering, drift och moderna metoder för Internet-marknadsföring.
E37 har skapat framgångsrika webbutiker för Länna Sport, Leilas General Store, Bookbinders Design, Laura Ashley, Woolrich Store, Lampan, Awesome Rags och STUK Manufaktur m.fl.
Läs mer på www.e37.se.

Om Erico i Ljungby AB


Erico erbjuder helhetslösningar inom trä- och förpackningsemballage samt hygienartiklar. Genom ett brett produktsortiment, hög leveranssäkerhet och personlig service skapar Erico lönsamhet för sina kunder.
Erico levererar inte bara produkter, utan en helhet av kunskap, samverkan och ansvarstagande med värdeorden Förtroende, Engagemang och Nytänkande som en röd tråd. Med en sammanlagd lagerkapacitet på 40 000 m² i Ljungby, Bjuv och Stockholm håller Erico stora lager och produkter finns tillgängliga för snabb leverans med egna lastbilar.
Läs mer på www.ericoab.se

Om MacNeale AB


MacNeale är en strategisk och kreativ fullservicebyrå som arbetar med stora och små uppdrag inom B2B, B2C och offentliga verksamheter. Med ett stort engagemang och kunnande hjälper MacNeale sina kunder från strategi till färdig produktion.
Läs mer på www.macneale.com
Fredrik Karlsson den 28 augusti 2012 12:34 | 0 kommentarer

Öka konverteringsgraden med produkttaggning och filter

En webbshop som ger kunden stöd att hitta rätt produkt i ett brett sortiment kan ge avsevärt högre konverteringsgrad. En kund som däremot lämnas att utan hjälp välja bland hundratals liknande produkter kan snabbt försvinna till en konkurrent.

Produkttaggar är en flexibel funktion i E37 e-handelsystem som öppnar många möjligheter. Genom att tagga produkter med specifika produktegenskaper ger man kunden fler sätt att hitta rätt produkt än bara via traditionella navigationssätt som via varugrupper, varumärken eller fritextsökning.

Detta hjälper också alla e-handlare som brottas med beslutsångest om hur varugruppsträdet egentligen bör byggas upp. Det är inte lätt att klämma in både produkttyper, undergrupper, kön och specifika produktegenskaper i ett träd. Och vilket begrepp bör ligga överst för att kunderna ska hitta så enkelt som möjligt? Taggar läggs upp som ett parallellt begrepp helt utanför varugrupperna, så varugruppsträdet kan byggas upp tydligt och enkelt utifrån konkreta produkttyper.

Med hjälp av E37s modul sökfilter kan kunden göra kombinerade urval på både varugrupper, varumärken samt de olika taggar som produkterna har märkts upp med. Ta gärna en titt på hur sportbutiken Länna Sport framgångsrikt har använt urvalsfilter och artikeltaggning:

I exemplet med cyklar står kunden från början inför omkring 100 cyklar att välja på. Genom att välja vissa cykeltyper och varumärken samt önskad bromstyp, framgaffel eller hjulstorlek serveras ett urval av 5-10 passande cyklar. Detta ger en utmärkt köpguide för såväl nybörjare som väl initierade kunder som är ute efter en specifik produkt.

I exemplet med skor finns till att börja med hundratals produkter att välja bland. Även här ger urvalsfiltret ett utmärkt stöd då man kan välja både skotyp, kön, löpstegstyp och de varumärken man gillar.

Slutligen kan alla produkter som har en viss taggning automatiskt listas på en egen sida i webbshopen. Detta ger inte minst en stor fördel vad gäller sökmotoroptimering. Se exempel på http://www.lannasport.se/sv/tag/kraftig-pronation

Christoffer Tyrefors som är e-handelsansvarig på Länna Sport berättar:
"Vi kommer att fortsätta utveckla taggarna på vår hemsida för att göra ännu smartare indelningar. I dagsläget har vi fokuserat på de enklaste typerna, men vi vill också använda oss av varugruppsöverskridande taggar såsom "För löpning" som innehåller både skor, kläder och pulsklockor. Med E37s lätta hantering av taggar och möjlighet att sätta relationer och hierarkier blir det en barnlek att göra när vi väl skissat upp idén, vilket det definitivt inte är i andra system."

Genom att kombinera artikeltaggar och filter med utförliga produktbeskrivningar samt intressanta diskussioner mellan kunder och butikspersonalen via artikelkommentarer, har Länna Sport hittat ett koncept som ger kunden bästa möjliga stöd i beslutsprocessen inför ett köp i webbutiken.

Fredrik Karlsson den 24 augusti 2012 13:30 | 0 kommentarer

LaunchRock – samla in e-postadresser inför en lansering på Internet

Tjänsten LaunchRock är tänkt att utnyttjas vid diverse lanseringar på Internet, som exempelvis en ny webbutik, tjänst eller produkt. Deras verktyg låter besökare fylla i sina e-postadresser för att få ett e-mail vid lansering.
En butik som kan skapa en hype inför sin lansering och lyckas samla in många e-postadresser, har goda möjligheter att få en bra försäljningsstart vid webbutiksöppning.


På väg att starta upp en ny webbutik på Internet? Har du ett domännamn registrerat och klart? Då kan du redan nu börja leda besökare från exempelvis Google, Facebook, Twitter, bloggar, forum med mera till din Internet-adress. Registrera ett konto på LaunchRock och sätt enkelt upp en landningssida dit du även styr din domänadress. På landningssidan kan dina besökare registrera sin e-postadress för att få veta när din webbutik öppnar och exempelvis få ett riktigt bra öppningserbjudande i form av en rabattkod eller liknande.

Med hjälp av publiceringsverktyget för landningssidan går det att välja bakgrundsbild, färger, egna texter med mera. För sidan som visas efter att en besökare registrerat sin e-postadress och bekräftelsemailet som skickas går det givetvis också att skriva egen text. LaunchRock låter även besökaren dela din landningssida på Facebook, Twitter, LinkedIn och Tumblr, vilket kan göra att den sprids ytterligare.

En enklare statistiksida i LaunchRock visar antal besök, registreringar och konverteringsgrad. Vid varje registrerad e-postadress går det även att se från vilken Internet-sida besökaren hittade till din landningssida. Alla e-postadresser går att exportera till en CSV-fil, vilken går att öppna i exempelvis Excel eller importera in i ett nyhetsbrevsverktyg.

Skulle du behöva större frihet gällande layout än den LaunchRock erbjuder i sitt publiceringsverktyg, går det istället att på valfritt webbhotell skapa en egen landningssida och lägga in LaunchRock på den som en widget. Tack vare widget-funktionen kan man även använda LaunchRock till många fler saker än vid en webbutik- eller webbplatslansering. LaunchRock kan då användas i en befintlig webbutik inför kommande evenemang, tävling, produktlansering, start av kampanjer med mera.

LaunchRock är gratis att använda och finns på www.launchrock.com. Anlita gärna oss på E37 om du vill ha hjälp med att sätta upp en bra landningssida inför din webbutikslansering.
Peter Andersson den 21 augusti 2012 13:35 | 0 kommentarer

E37 Nyhetsbrev och e-handelstips

Senaste inläggen

2018-09-04
E37 möjliggör ökad försäljning med automatiserad leasing genom Wasa Kredit
Pressmeddelande 2018-09-03. Wasa Kredits nya checkout för hyra och leasing är nu integrerad med E37s e-handelsplattform. Genom Wasa Kredit kan e-handlare hos E37 erbjuda sina företagskunder möjligheten att välja leasing och hyra som betalsätt direkt i sin webbshop.
2017-10-20
Nytt samarbete förenklar hemleverans för e-handlare
Pressmeddelande 2017-10-20. Flexibilitet och valfrihet för när och hur varan levereras är viktigt för många som handlar på nätet. E-handelsleverantören E37 erbjuder nu hemleveranstjänster via logistikföretaget Best Transport integrerat i e-handelssystemets kassa. För konsumenten blir det enkelt att se hur snabbt det går att få hem varorna och välja leveransdatum.
2017-10-13 15:52
E37 har nu checkout-lösningen Ecster Pay tillgänglig
Nu samarbetar vi och Ecster kring deras Ecster Pay i kassan som hjälper kunden före, under och efter köpprocessen. Med Ecster Pay förenklas köpet genom en smidig checkout med de vanligaste betalsätten, tillsammans med möjligheten att få välja leveransadress.
2017-02-22
Försäljningsrekord för AIK Shops e-handel
För AIK Shop innebar 2016 fantastiska rekord både för julhandeln och året i sin helhet. Med optimal mobilanpassning, smarta kampanjer och AIK-anpassade produktlanseringar nådde man för första gången en åttasiffrig omsättning i webbshopen.
2017-01-19
E-handelsoptimering: Frakt och leverans
Frakten är en av de viktigaste parametrarna att få rätt för en e-handlare. Om leveransen upplevs som dyr, obegriplig eller krånglig är risken stor att man tappar kunden i kassan. En smart utformad fraktmodell har betydelse för både konverteringsgrad, merförsäljning och lönsamhet. I den här artikeln går vi igenom sex aspekter av frakt- och leveransoptimering.
2015-12-07
Jordklok.se – e-handelsoptimering gav ny tillväxtboom
Jordklok.se är en av Sveriges ledande nätbutiker för ekologiska produkter. Inför 2015 var frågan hur mycket mer det fanns att hämta genom att byta till en modernare e-handelsplattform. En första utvärdering visar fantastiska resultat på kort tid för både konverteringsgrad och försäljning, med mobilanpassningen som främsta framgångsfaktor.

Arkiv

2018
   september 2018 (1)
2017
   oktober 2017 (2)
   februari 2017 (1)
   januari 2017 (1)
2015
   december 2015 (1)
   november 2015 (1)
   maj 2015 (1)
   april 2015 (2)
2014
   december 2014 (1)
   november 2014 (1)
   oktober 2014 (2)
   september 2014 (1)
   mars 2014 (1)
   februari 2014 (1)
2013
   november 2013 (1)
   oktober 2013 (1)
   september 2013 (1)
   augusti 2013 (1)
   juli 2013 (1)
   juni 2013 (1)
   mars 2013 (4)
   februari 2013 (4)
2012
   december 2012 (1)
   oktober 2012 (3)
   september 2012 (6)
   augusti 2012 (3)
   juli 2012 (1)
   april 2012 (3)
   mars 2012 (3)
2011
   november 2011 (1)
   oktober 2011 (1)
   maj 2011 (2)
   april 2011 (1)
   mars 2011 (1)
2010
   november 2010 (1)
   oktober 2010 (1)
   juni 2010 (2)
   maj 2010 (1)
   april 2010 (2)
   mars 2010 (1)
Scrolla upp
Stäng