Meny

E-handelsbloggen / LaunchRock – samla in e-postadresser inför en lansering på Internet

LaunchRock – samla in e-postadresser inför en lansering på Internet

Tjänsten LaunchRock är tänkt att utnyttjas vid diverse lanseringar på Internet, som exempelvis en ny webbutik, tjänst eller produkt. Deras verktyg låter besökare fylla i sina e-postadresser för att få ett e-mail vid lansering.
En butik som kan skapa en hype inför sin lansering och lyckas samla in många e-postadresser, har goda möjligheter att få en bra försäljningsstart vid webbutiksöppning.


På väg att starta upp en ny webbutik på Internet? Har du ett domännamn registrerat och klart? Då kan du redan nu börja leda besökare från exempelvis Google, Facebook, Twitter, bloggar, forum med mera till din Internet-adress. Registrera ett konto på LaunchRock och sätt enkelt upp en landningssida dit du även styr din domänadress. På landningssidan kan dina besökare registrera sin e-postadress för att få veta när din webbutik öppnar och exempelvis få ett riktigt bra öppningserbjudande i form av en rabattkod eller liknande.

Med hjälp av publiceringsverktyget för landningssidan går det att välja bakgrundsbild, färger, egna texter med mera. För sidan som visas efter att en besökare registrerat sin e-postadress och bekräftelsemailet som skickas går det givetvis också att skriva egen text. LaunchRock låter även besökaren dela din landningssida på Facebook, Twitter, LinkedIn och Tumblr, vilket kan göra att den sprids ytterligare.

En enklare statistiksida i LaunchRock visar antal besök, registreringar och konverteringsgrad. Vid varje registrerad e-postadress går det även att se från vilken Internet-sida besökaren hittade till din landningssida. Alla e-postadresser går att exportera till en CSV-fil, vilken går att öppna i exempelvis Excel eller importera in i ett nyhetsbrevsverktyg.

Skulle du behöva större frihet gällande layout än den LaunchRock erbjuder i sitt publiceringsverktyg, går det istället att på valfritt webbhotell skapa en egen landningssida och lägga in LaunchRock på den som en widget. Tack vare widget-funktionen kan man även använda LaunchRock till många fler saker än vid en webbutik- eller webbplatslansering. LaunchRock kan då användas i en befintlig webbutik inför kommande evenemang, tävling, produktlansering, start av kampanjer med mera.

LaunchRock är gratis att använda och finns på www.launchrock.com. Anlita gärna oss på E37 om du vill ha hjälp med att sätta upp en bra landningssida inför din webbutikslansering.
Peter Andersson 2012-08-21 13:35Kom igång med webbshop hos E37

Våra erfarna e-handelsrådgivare hjälper dig från start till mål.

Priser & paketKontakta oss