Meny

E-handelsbloggen / Erico lanserar ny webbshop och grafisk profil

Erico lanserar ny webbshop och grafisk profil

Pressmeddelande 2012-08-28.
Erico erbjuder ett av marknadens bredaste sortiment inom trä- och förpackningsemballage samt hygienartiklar. Idag gör företaget sin största lansering genom tiderna och storsatsar på Internet. Man lanserar en ny grafisk profil som är framtagen av kommunikationsbyrån MacNeale och en kundvänlig webbshop baserad på E37s nya integrationsbrygga för ekonomisystemet Björn Lundén BL Administration.


Erico befinner sig i ett mycket expansivt skede där hela företaget moderniseras och utvecklas. Företaget satsar på att ge sina kunder bästa möjliga service med en komplett e-handelskedja. Detta innebär allt från en ny kundvänlig webbshop, www.ericoab.se, till effektiv logistik med hög leveranssäkerhet.

Hans Nilsson, marknadschef på Erico berättar om satsningen:
- När vi valde e-handelsplattform var det avgörande att hitta en leverantör som för en rimlig kostnad kunde utveckla en fullständig integration till vårt ekonomisystem Björn Lundén BL Administration. Vår affärsmodell kräver att vi kan sälja vårt komplexa produktsortiment till företagskunder med olika kundunika prislistor, paketering och stafflingspriser. Därtill krävs B2B-logik med multipla leveransadresser och olika kreditutrymmen för fakturaköp per kund. E37 har mött samtliga tekniska krav på ett utmärkt sätt, och dessutom gett rådgivning och support som har hjälpt Erico att snabbt gå i mål med projektet.

Magnus Neale, creative director på MacNeale säger:
- Erico var i stort behov av att modernisera sin grafiska profil och övergripande marknadskommunikation. Produktsortimentet skulle bli mer tillgängligt för målgrupperna. I uppdraget ingick bl.a. att producera en ny webbplats och webbshop. E37 var den enda webbshop som kunde erbjuda den tekniklösning som matchade kundens krav.

- Att automatisera hela processen - från marknadsföring, orderläggning, betalning till leverans - är ofta nyckeln till en lönsam och framgångsrik e-handelssatsning, berättar Björn Eriksson, projektledare på E37 System AB. E37 lanserar nu en integrationsbrygga som gör det möjligt för innehavare av ekonomisystemet BL Administration att enkelt komma igång och bedriva fullt integrerad e-handel. E-handelskopplingen fungerar i båda riktningarna; artikelregister, lagersaldon, priser etc. förs kontinuerligt över till webbshopen, medan order och kunduppgifter automatiskt importeras till ekonomisystemet.
- Att endast behöva uppdatera artikelregistret på ett ställe och slippa manuell orderhantering är två viktiga faktorer som sparar mycket tid för oss och eliminerar felkällor, berättar Hans Nilsson på Erico.

För ytterligare information


Hans Nilsson, marknadschef, Erico
Tel: 0372-252 90
E-post: hans.nilsson@ericoab.se

Björn Eriksson, projektledare, E37
Tel: 08-587 667 96
E-post: bjorn.eriksson@e37.se

Nicklas Lindström, Webbdesigner, MacNeale
Tel: 042-14 24 20
E-post: nicklas@macneale.com

Om E37 System AB


E37s affärsidé är att tillhandahålla e-handelssystem som gör det enkelt att bedriva lönsam e-handel. Med mer än 10 års erfarenhet är E37 specialister på att integrera med alla slags butiksdata- och affärssystem. E37 levererar en helhetslösning med allt från design, rådgivning, integration, lansering, drift och moderna metoder för Internet-marknadsföring.
E37 har skapat framgångsrika webbutiker för Länna Sport, Leilas General Store, Bookbinders Design, Laura Ashley, Woolrich Store, Lampan, Awesome Rags och STUK Manufaktur m.fl.
Läs mer på www.e37.se.

Om Erico i Ljungby AB


Erico erbjuder helhetslösningar inom trä- och förpackningsemballage samt hygienartiklar. Genom ett brett produktsortiment, hög leveranssäkerhet och personlig service skapar Erico lönsamhet för sina kunder.
Erico levererar inte bara produkter, utan en helhet av kunskap, samverkan och ansvarstagande med värdeorden Förtroende, Engagemang och Nytänkande som en röd tråd. Med en sammanlagd lagerkapacitet på 40 000 m² i Ljungby, Bjuv och Stockholm håller Erico stora lager och produkter finns tillgängliga för snabb leverans med egna lastbilar.
Läs mer på www.ericoab.se

Om MacNeale AB


MacNeale är en strategisk och kreativ fullservicebyrå som arbetar med stora och små uppdrag inom B2B, B2C och offentliga verksamheter. Med ett stort engagemang och kunnande hjälper MacNeale sina kunder från strategi till färdig produktion.
Läs mer på www.macneale.com
Fredrik Karlsson 2012-08-28 12:34Kom igång med webbshop hos E37

Våra erfarna e-handelsrådgivare hjälper dig från start till mål.

Priser & paketKontakta oss