Meny

E-handelsbloggen / SkiStar satsar på e-handel med SkiStarshop

SkiStar satsar på e-handel med SkiStarshop

SkiStars skidshoppar i Vemdalen och Björnrike har under vintern tagit klivet ut på nätet med webbshopen skistarshop.com. Med hjälp av E37 e-handelssystem kan butikerna nu leva året runt och den breda kundkretsen får möjlighet att handla från hemmaplan.

Inför årets skidsäsong fick E37 uppdrag från SkiStar att utveckla en webbshop för två av fjällvärldens bästa skidshoppar - Vemdalsskalets & Björnrike Skidshop. I E37s uppdrag ingick att utgå från SkiStars allmänna grafiska profil och anpassa den för ett e-handelssammanhang.Sortimentet i SkiStarshop bygger på vad som finns i de fysiska butikerna, d.v.s. marknadens hetaste märken och modeller av skidkläder, leisuremode, skidor, pjäxor och accessoarer som exempelvis skidglasögon. I webbshopen säljer man även SkiStars egna varumärke United Apparel, funktionella kläder för aktiva människor, profilerade med varumärkena Sälen, Åre, Vemdalen, Trysil och Hemsedal.

Kunderna får hjälp att hitta rätt produkt med hjälp av E37s filtermodul, där man snabbt kan välja modell baserat på varugrupp, varumärke, färg, storlek, kön, modell m.m. Artikelregistrets grunddata underhålls i ett Excel-ark som kontinuerligt synkas till webbshopen med kopplingen till Microsoft Excel som finns i E37 e-handelssystem.

- Resultatet av E37s arbete motsvarar till fullo våra förväntningar, säger Petter Bromée som är inköpsansvarig för Vemdalsskalets & Björnrike Skidshop och projektansvarig för skistarshop.com.
I år har vi mjukstartat vår webbutik och testat alla processer, och försäljningen har fått en god start. Inför nästa vintersäsong kommer vi att utöka vår satsning på e-handel.

- Skidshopen i Vemdalen är en välkänd butik med högt renommé i fjällvärlden. Vi har under många år fått förfrågningar från kunder som vill kunna handla från oss även när de inte är på plats. Genom skistarshop.com tillgodoser vi detta önskemål, säger Anders Håkansson, skidshopansvarig SkiStar Vemdalen och Björnrike.

För skidshopparna i Vemdalen och Björnrike blir webshopen ett ypperligt sätt att hålla handeln igång året runt vilket gör att tillgängligheten för gästerna ökar.

Läs även SkiStars pressmeddelande.

Spana in SkiStarshop på www.skistarshop.com.
Taggar: kundcase
Fredrik Karlsson 2013-02-28Kom igång med webbshop hos E37

Våra erfarna e-handelsrådgivare hjälper dig från start till mål.

Priser & paketKontakta oss