Meny

E-handelsbloggen / Skandinaviens största skoaffär lanserar webbutik

Skandinaviens största skoaffär lanserar webbutik

Pressmeddelande 2013-06-05
Sko-Boo är Skandinaviens största enskilda skoaffär och finns endast i Ullared. Idag tar man klivet ut på nätet och öppnar webbshopen www.skoboo.se med hjälp av e-handelsleverantören E37.

Med sitt breda sortiment och en butiksyta på 1000 kvm har Sko-Boo i flera år varit en av Ullareds främsta shoppingattraktioner. Tidigare har man avvaktat med en e-handelssatsning p.g.a. att det verkat dyrt och tekniskt svårt att få ut ett så stort sortiment på webben, men antalet förfrågningar från kunder som tidigare besökt butiken har växt.

När vi fick en demonstration av det integrerade helhetskoncept för e-handel som butiksdataleverantören Retail Store Scandinavia och e-handelsleverantören E37 tagit fram blev investeringsbeslutet enkelt att ta” berättar Jörgen Carlsson, ägare av Sko-Boo.

Kostnadseffektiv lansering

Sko-Boo har valt att mjukstarta webbshopen med vissa varumärken och har ännu inte behövt rekrytera ny personal för e-handelssatsningens skull.

Tack vare att vi bara behöver underhålla vårt artikelregister i ett system sparar vi mycket tid”, berättar Isabell Schough, som är webbansvarig på Sko-Boo. Artikelinformation synkas kontinuerligt från butiksdatasystemet till webbshopen vilket minimerar risken att en storlek som precis tagit slut råkar hinna säljas på webben. ”E37s projektprocess och rådgivning, både på plats och via telefon, har hjälpt oss att slutföra projektet före utsatt deadline” fortsätter Isabell. ”Vi kommer steg för steg att bygga ut webbshopen med ett större sortiment och fler funktioner.


Jörgen Carlsson och Isabell Schough, Sko-Boo

Webbshop med smart navigation

I E37s uppdrag ingick att skapa en e-handelsdesign utifrån Sko-Boos allmänna grafiska profil. ”Vi har fokuserat på stilren layout samt en enkel och konverteringsoptimerad navigation i webbshopen”, berättar Fredrik Karlsson, VD på E37.

E37s filtermodul är ett viktigt hjälpmedel för kunder som snabbt vill hitta rätt i Sko-Boos breda sortiment. Utöver filtrering på varumärke, produkttyp och färg inom en huvudvarugrupp, kan man även göra urval på skornas material – både foder och ovandel. Alla skor har märkts upp med material med hjälp av e-handelssystemets produkttaggar. Skobranschens detaljerade färgskalor har i webbshopens filter bytts ut mot ett fåtal huvudfärger för att förenkla kundernas navigation.

Idag duger ett traditionellt varugruppsträd sällan som navigationssätt. För att fånga besökare och maximera konverteringsgraden krävs smarta och moderna lösningar för urval och filtrering”, säger Fredrik Karlsson. ”En kund måste kunna skära ner ett brett sortiment utifrån de produktegenskaper man själv är intresserad av och inte riskera att filtrera sig in i återvändsgränder utan matchande produkter, vilket är ett vanligt problem i enklare e-handelssystem.

Goda förutsättningar för e-handel

Sko-Boos butik i Ullared har funnits sedan 1969 och de mest intensiva dagarna har man närmare 10 000 besökare. ”Med hjälp av webbshopen kan vi sälja året runt till de hundratusentals långväga besökare vi har i butiken varje år”, berättar Jörgen Carlsson. ”Vi ser i första hand webbshopen som en utökad service till alla våra befintliga kunder.

Då både detaljhandelsbranschen i allmänhet och skohandelsbranschen på nätet är skakig gäller det att ha en genomtänkt plan för att vinna kampen om kundernas förtroende. ”Lång historik, ett känt namn, befintliga kundrelationer och kombinationen med en fysisk butik är särskilt viktiga förtroendefaktorer då man öppnar en ny nätbutik i dagens läge. Därför tror vi att Sko-Boo har de rätta förutsättningarna att lyckas”, säger Fredrik Karlsson.

För ytterligare information

Fredrik Karlsson, VD, E37 System AB
Tel: 08-587 667 90
E-post: fredrik.karlsson@e37.se

Jörgen Carlsson, ägare, Sko-Boo Boo Carlsson AB
Tel: 0346-30245
E-post: info@skoboo.se

Om E37 System AB

E37s affärsidé är att tillhandahålla e-handelssystem som gör det enkelt att bedriva lönsam e-handel. Med mer än 10 års erfarenhet är E37 specialister på att integrera med alla slags butiksdata- och affärssystem. E37 levererar en helhetslösning med allt från design, rådgivning, integration, lansering, drift och moderna metoder för Internet-marknadsföring. E37 har skapat framgångsrika webbutiker för Länna Sport, Leilas General Store, Bookbinders Design, Laura Ashley, Woolrich Store, Lampan, Skistar och STUK Manufaktur m.fl.

Läs mer på www.e37.se.

Om Sko-Boo

Sko-Boo är Skandinaviens största enskilda skoaffär och finns endast i Ullared. Sko-Boo har ett stort utbud av skor till både barn, dam och herr samt inom sport och fritid. Sko-Boo startades 1969, i en liten källarlokal, av Bo Carlsson, och drivs idag av Bo och Jörgen Carlsson. Till de nuvarande lokalerna flyttade Sko-Boo 1986 och de är utbyggda fem gånger sedan dess. I dag har Sko-Boo ca 55 anställda, en affärsyta på 1000 kvm samt ett centrallager på ca 2000 kvm.

Läs mer på www.skoboo.se.

Fredrik Karlsson 2013-06-05Kom igång med webbshop hos E37

Våra erfarna e-handelsrådgivare hjälper dig från start till mål.

Priser & paketKontakta oss