Meny

E-handelsbloggen / Sydvästra Sveriges största outlet inom mode lanserar e-handel

Sydvästra Sveriges största outlet inom mode lanserar e-handel

Pressmeddelande 2013-07-09
SWEdala Outlet är sedan flera år en av de mer välkända och större aktörerna i Sverige inom outletbranschen med två butiker där man säljer välkända varumärken inom mode, jeans, streetwear och designklädmärken. Nu har man tagit klivet ut på Internet och öppnar sin e-handel på www.swedalaoutlet.se med hjälp av e-handelsleverantören E37.

År 2006 öppnade den första butiken i Svedala, strax utanför Malmö och har med sin butiksyta på 2000 kvm blivit ett populärt resmål för modeintresserade människor i sydvästra Skåne. Sen 2011 finns även en butik på 700 kvm på det populära handelsområdet i Löddeköpinge mellan Malmö och Landskrona. Tankarna på e-handel har funnits en längre tid eftersom besökare och kunder i övriga landet ofta efterfrågat plagg från det breda sortimentet. Dock har inte tiden räckt till men tidigare i år togs första steget mot den efterlängtade webbshopen.

”Att välja e-handelsplattform är inte enkelt i dagens läge då det finns så många olika slags lösningar på marknaden. Då vi använder butiksdatasystemet Retail Pro från Retail Store Scandinavia krävdes en leverantör med bra kunskap kring en integrerad koppling till detta system. Efter ett möte med E37 var beslutet enkelt att ta och vi har i nära samarbete med dem tagit fram denna lösning” berättar Conny Mårtensson och Fredrik Wahlberg, ägare till SWEdala Outlet AB.

E37s kraftfulla funktioner för att hjälpa kunder att navigera och hitta rätt i vårt breda sortiment var också avgörande för beslutet.


Mikael Rehn, Fredrik Wahlberg och Conny Mårtensson på SWEdala Outlet.

Effektiv och målmedveten lansering

E-handelsprojektet har genomförts på bara fyra månader med allt vad det innebär att lansera en webbshop från grunden. Kunskapen kring detta fanns inte i företaget sedan tidigare varför man valde att anställa en person utifrån med rätt kompetens för att kunna ta helhetsansvaret för satsningen.

”Att lansera Swedala Outlet på nätet var en ny och spännande utmaning för mig” berättar Mikael Rehn som är ansvarig för e-handeln i företaget. ”Med erfarenhet från e-handel sedan tidigare var det ändå nya system och rutiner att sätta sig in i men med smarta lösningar har det hela gått smärtfritt. De flesta artiklar vi har i butikerna i dag synkroniseras kontinuerligt mellan butiksdatasystemet och webbshopen för att hela tiden tillhandahålla ett aktuellt sortiment. Under hela utvecklingsprocessen har vi haft bra stöd från E37, både per telefon och på plats vilket underlättat de många frågor som dykt upp” säger Mikael. ”Lanseringen nu är att betrakta som en försiktig sådan där fler funktioner och mer innehåll samt bredare sortiment successivt kommer att dyka upp framöver – vi vet vad vi kan och vad vi vill!”.

För oss som e-handelsleverantör har det varit stimulerande att medverka i SWEdala Outlets ambitiösa projekt” berättar Björn Eriksson, projektledare på E37.

Vi tror att Mikael Rehns satsning på utförlig produktinformation kommer att vara en avgörande framgångsfaktor för SWEdala Outlet, både för att vinna kundernas förtroende och rankas högt i sökmotorerna” fortsätter Björn. Produkterna har taggats upp med flera produktegenskaper och är sökbara på allt från varumärke och produkttyp till storlek, färg och mönster. Varje produkt har en unik säljande informativ text, bilder ur flera olika vinklar som kan zoomas in, information om material och till och med tvättrådssymboler för kläder.

En satsning på framtiden

Med många års erfarenhet från klädbranschen vet både Conny och Fredrik att mycket av framtiden ligger just i e-handel. ”Vi ser en tydlig utveckling i branschen där många både handlar och efterfrågar produkter på nätet till bra priser, något vi med den nya webbshopen kan möta” säger killarna. ”Under många år har vi haft en positiv utveckling vid våra butiker och nu ser vi att vi kan erbjuda resten av landet samma möjlighet att handla välkända varumärken till bra priser och vi hoppas kunna erbjuda något utöver det vanliga.”

I en bransch som stundtals är skakig gäller det att visa framfötterna, och med bra service gentemot kunderna, såväl i butikerna som på nätet, är e-handeln en viktig del av SWEdala Outlets framtidsplan. 

För ytterligare information

Conny Mårtensson & Fredrik Wahlberg, ägare, SWEdala Outlet AB
Tel: 040-40 73 50
E-post: info@swedalaoutlet.se

Björn Eriksson, projektledare, E37 System AB
Tel: 08-587 667 90
E-post: bjorn.eriksson@e37.se

Om SWEdala Outlet AB

SWEdala Outlet AB har sedan 2006 en butik i Svedala utanför Malmö och sedan 2011 en butik i Löddeköpinge. Butikerna har ett stort utbud av välkända varumärken till både tjej och kille – alla till oslagbara priser. Grundarna har lång erfarenhet från detaljhandelsbranschen från olika positioner inom ett par av de mer kända varumärkena på marknaden. Företaget har i dag 25 anställda och, total affärsyta i båda butikerna på 2700 kvm.

Läs mer på www.swedalaoutlet.se.

OM E37 SYSTEM AB

E37s affärsidé är att tillhandahålla e-handelssystem som gör det enkelt att bedriva lönsam e-handel. Med mer än 10 års erfarenhet är E37 specialister på att integrera med alla slags butiksdata- och affärssystem. E37 levererar en helhetslösning med allt från design, rådgivning, integration, lansering, drift och moderna metoder för Internet-marknadsföring. E37 har skapat framgångsrika webbutiker för Länna Sport, Leilas General Store, Bookbinders Design, Laura Ashley, Woolrich Store, Lampan, Skistar och STUK Manufaktur m.fl.

Läs mer på www.e37.se.

Björn Eriksson 2013-07-09Kom igång med webbshop hos E37

Våra erfarna e-handelsrådgivare hjälper dig från start till mål.

Priser & paketKontakta oss