Meny

E-handelsbloggen / Sveriges största idrottsförening lanserar ny webbshop

Sveriges största idrottsförening lanserar ny webbshop

Pressmeddelande 2013-10-03.
AIK Merchandise lyfter sin multikanalförsäljning med ny webbshop och ny IT-infrastruktur som kopplar ihop alla säljkanaler. E-handelsleverantören E37 har stått för rådgivning, implementation och redesign av aikshop.se. Hela e-handelskedjan har integrerats med ekonomisystemet Mamut och SveaWebPays betaltjänster. Den nylanserade aikshop.se har fått en god start med hög försäljning och beröm i sociala medier.

Moderniserad layout och förbättrad köpupplevelse

En rejäl ansiktslyftning av AIK:s webbshop var en central del av projektet. E37 fick fria händer att skapa en ny, modern layout utifrån AIKs grafiska profil och implementera den i E37:s e-handelsplattform.
"I den nya webblayouten har vi valt ett tydligare, bildintensivt formspråk med större texter och tydligare knappar" berättar Johan Andersson, projektledare på E37. "Navigationen är optimerad för hög konvertering genom få klick och korta vägar till produkterna och kassan. Dessutom används stora produktbilder och säljpuffar där AIK valt att använda spelarna själva, som ofta figurerar som modeller."

Sammanfattningsvis har man fokuserat på att ge supportrarna en förbättrad köpupplevelse och service på följande sätt i den nya webbshopen:

  • Möjlighet att beställa personlig matchtröja med namn och nummer.
  • Fler sätt att betala med faktura, delbetalning, kort och internetbank via SveaWebPay.
  • Utökat sortiment och sänkta fraktavgifter.
  • Ett modernt och lättnavigerat gränssnitt med tydligare formspråk.
  • Stora produktbilder där spelarna ofta är modeller.
  • En och samma webbshop för både AIK Fotboll och AIK Hockey.

"Vi är väldigt nöjda med utformningen av den nya aikshop.se", säger Johan Segui, VD för AIK Merchandise AB. "Försäljningen under de första dygnen har varit stark och vi har fått mycket positiv feedback från supportrarna i sociala medier."

Multikanalförsäljning med integrerat e-handelsflöde

När AIK Merchandise upphandlade nya IT-system under 2012 gällde det att hitta system som stödjer försäljning i flera kanaler, hanterar flera lagerställen och kan integreras till en helhetslösning.

AIK säljer souvenirer:

  • på Internet i aikshop.se,
  • i fysiska butiker (AIK Shop i Arenastaden i Solna samt butiker inne på Friends Arena och på Hovet),
  • samt försäljning ute på fältet i samband med bortamatcher och i tält utanför arenan.

E37 har bidragit med rådgivning i AIK:s uppbyggnad av ny IT-infrastruktur. AIK har valt kassasystem från OpenSolution, kopplade till affärssystemet Mamut One Enterprise E5 som i sin tur är helt integrerat med E37 e-handelssystem. Att bara behöva underhålla artikelregister och lagersaldon i ett system sparar mycket tid för AIK. Dessutom använder man SveaWebPay för att erbjuda ett brett sortiment av betalningsalternativ i webbshopen.

"Vi valde E37 som e-handelsleverantör tack vare deras kompetens inom integration till affärssystem och erfarenhet av försäljning via både nätbutik och fysiska butiker” säger Johan Segui. ”E37 har varit en stabil partner som har hjälpt oss genom hela projektet med rådgivning, integration av systemen och förberedelse inför lansering."

FÖR YTTERLIGARE INFORMATION

Johan Andersson, projektledare, E37 System AB
Tel: 08-587 667 93
E-post: johan.andersson@e37.se

Johan Segui, VD i AIK Merchandise AB och ordförande i AIK Fotboll
Tel: 08-735 96 53
E-post: johan.segui@aik.se

Om AIK och AIK Merchandise

AIK, Allmänna Idrottsklubben, är Sveriges största klubb med över 16 000 medlemmar. AIK består av ett antal sektioner, specialidrottsföreningar med i vissa fall tillhörande idrottsaktiebolag.

AIK Merchandise omfattar en mängd produkter som säljs genom AIK Shop vid Friends Arena och på nätet genom aikshop.se. Den nya AIK Shop öppnas officiellt den 9 oktober, och kommer med 255 m² vara en av norra Europas största supporterbutiker.

Läs mer på www.aikfotboll.se.

Om E37 System

E37s affärsidé är att tillhandahålla e-handelssystem som gör det enkelt att bedriva lönsam e-handel. Med mer än 10 års erfarenhet är E37 specialister på att integrera med alla slags butiksdata- och affärssystem. E37 levererar en helhetslösning med allt från design, rådgivning, integration, lansering, drift, moderna metoder för Internet-marknadsföring och integration av SveaWebPays betalsätt.

E37 har skapat framgångsrika webbutiker för Länna Sport, Leilas General Store, Bookbinders Design, Laura Ashley, Woolrich Store, Lampan, Skistar, Sko-Boo och SWEdala Outlet m.fl.

Läs mer på www.e37.se.

Om SveaWebPay

SveaWebPay tillhandahåller betaltjänster åt mer än 6000 e-butiker och ingår i Svea Ekonomi-koncernen, som är officiell samarbetspartner till AIK Fotboll. 

SveaWebPay erbjuder enkla och trygga betaltjänster som passar alla, från den nystartade till den etablerade e-handlaren. Via SveaWebPays betalväxel kommer man åt Faktura- Delbetalning- Kort- och Direktbankstjänsterna inom Norden och Europa.

Tillsammans med E37 erbjuder SveaWebPay en helhetslösning med samtliga betaltjänster.

Läs mer på www.sveawebpay.se.

Fredrik Karlsson 2013-10-03Kom igång med webbshop hos E37

Våra erfarna e-handelsrådgivare hjälper dig från start till mål.

Priser & paketKontakta oss