Meny

E-handelsbloggen / Avenue 68 lanserar e-handel i molnet med E37 och Visma Retail

Avenue 68 lanserar e-handel i molnet med E37 och Visma Retail

Pressmeddelande 2013-11-29.
Nu finns en skalbar lösning att växa i för butiker som snabbt vill starta e-handel.
E37 e-handelssystem och Visma Retails detaljhandelslösning baserad på Visma Business har integrerats till en molntjänst som hanterar hela e-handelskedjan.
Pilotkund är modebutiken Avenue 68 som nu lanserar sitt inspirerande sortiment på nätet på www.avenue68.se.

En annorlunda modebutik lanserar webbshop

Avenue68 har under tre års tid byggts upp till en av landets finare modebutiker och steget in i e-handeln har nu påbörjats.

"Redo för affärer på nätet har vi egentligen varit en längre tid", kommenterar Beatrice Bengtsson, grundare och butikschef till Avenue68, "men däremot inte känt att vi hittat rätt e-handelsleverantör förrän nu, med E37. Uppbyggnaden av vår e-shop har föregåtts av ett nära, kreativt och mycket gott samarbete, vilket nu har gjort det hela genomförbart."


Emil Mårtensson, Beatrice Bengtsson och Elisabeth Besheri på Avenue 68.

År 2010 öppnade Avenue68 sin fysiska butik i Västervik, med tanken att tillgodogöra den mer kräsne konsumenten med de kvalitetsvarumärken som saknades på marknaden samt en inspirerande helhetsupplevelse för kunden i butiken. Stor kunskap, hög servicenivå, rymliga provrum, luftig och värdig exponering av varorna samt egen sömnadsverkstad. Allt detta på en rymlig och väldesignad yta om 400 kvm.

"Det är med stor entusiasm och glädje, som vi ser fram emot att nå ut till hela svenska folket", säger Beatrice Bengtsson. "Tack vare den integrerade helhetslösningen från Visma och E37 har det varit enkelt för oss att lansera Avenue 68 på nätet. Vi kan sälja från samma lager och sortiment både på webben och i den fysiska butiken, och hantera en ökande ordervolym med minimalt manuellt arbete."

Avenue 68 skiljer sig från mängden genom att stora delar av butiksinredningen också är till salu. Modebutiken fungerar därmed samtidigt som ett showroom för heminredningssortimentet.

"Med god produktinformation, designstarka varumärken och ett intressant sortiment inom både mode och heminredning tror vi att Avenue 68 har goda förutsättningar att utöka sin kundkrets på webben", säger Fredrik Karlsson, VD på E37.

E-handelssamarbete i molnet ger konkurrensfördelar för butiker

Idén bakom samarbetet mellan E37 och Visma Retail är att skapa en effektiv helhetslösning för både e-handel och butikshandel, genom en färdig integration av sina molntjänster. Lösningens motor är affärssystemet Visma Business som ger komplett ekonomistyrning och kontroll på varuflöden. Helheten kompletteras dessutom av ett integrerat kassasystem.

"Det har länge varit en trend att butikshandel och näthandel vävs samman allt tätare. Samtidigt ökar hastigheten inom både teknikutveckling och marknadstrender, och konkurrensen mellan butiker är tuff", säger Fredrik Karlsson, VD på E37. "Med denna helhetslösning i molnet får butiker en skalbar och framtidssäker plattform. Den initiala investeringen är låg och det är enkelt för en butik att bygga ut med fler moduler och ny, modern funktionalitet under resans gång. Man riskerar aldrig att fastna i en föråldrad lösning som är svår att uppgradera."

"För butiksinnehavaren ger molntjänsterna från E37 och Visma konkurrensfördelar i form av kort startsträcka och minimalt tekniskt krångel. Det blir enkelt att budgetera för ett bestämt antal butiker och kassor samt e-handel med en eller flera shopfronter", säger Sven Arnquist, Sverigechef för Visma Retail.

FÖR YTTERLIGARE INFORMATION

Fredrik Karlsson, VD, E37 System AB
Tel: 08-587 667 91
E-post: fredrik.karlsson@e37.se

Beatrice Bengtsson, grundare och VD, Avenue 68 AB
Tel: 0490-107 14
E-post: beatrice.bengtsson@avenue68.se

Sven Arnquist, Sverigechef för Visma Retail AB
Tel: 0722-23 49 50
E-post: sven.arnquist@visma.se

Om Avenue 68

Avenue 68 – Västerviks modebutik i världsklass!

År 2010, efter en omsorgsfull och egenskapad design, eget byggande och snickrande slog vi stolta upp portarna till vår butik – och ända sedan den dagen rullar vårt utvecklande av Avenue 68 med glädje ständigt på.

Vi som skapar butiken har tillsammans en mer än 30-årig erfarenhet inom modebranschen. Erfarenhet som har genererat en högst välgjord och genomtänkt butik, där vi väver samman vår höga servicenivå och stora kunskaper med kvalitets- och designstarka varumärken. Butiken mäter c:a 400 kvm och är indelad i 4 avdelningar: Dam, Herr, Skor, Home, där du får en mycket entusiasmerande och behaglig helhetsupplevelse i stil, inspiration och handel.

Vi hjälper dig gärna med tips och råd om vad som skulle passa just dig bäst/för att få ihop en hel look. Dessutom har vi ett speciellt avsett område i butiken för vår sömnadsverkstad, där vi kan hjälpa dig med många olika sömnadsingrepp.

Läs mer på www.avenue68.se.

Om E37 System

E37s affärsidé är att tillhandahålla e-handelssystem som gör det enkelt att bedriva lönsam e-handel. Med mer än 10 års erfarenhet är E37 specialister på att integrera med alla slags butiksdata- och affärssystem. E37 levererar en helhetslösning med allt från design, rådgivning, integration, lansering, drift och moderna metoder för Internet-marknadsföring.

E37 har skapat framgångsrika webbutiker för Länna Sport, AIK, SkiStar, Leilas General Store, Bookbinders Design, Laura Ashley, Woolrich Store, Lampan, Sko-Boo och SWEdala Outlet m.fl.

Läs mer på www.e37.se.

Om Visma Retail

Med vår hjälp kan aktörer inom detaljhandeln attrahera sina kunder till handelsplatsen, öka försäljningen genom förbättrad shoppingupplevelse och skapa lojala kunder. Detta genom smart användning av teknik som stödjer nödvändiga processer på alla nivåer. Vi erbjuder helhetslösningar inom butiksdata och kringtjänster. Vi ingår i Visma-koncernen som levererar programvara, outsourcingtjänster, inköps- och anbudslösningar, betalningstjänster, butiksdatalösningar samt IT-relaterade utvecklings- och konsulttjänster. Visma förenklar och automatiserar verksamhetsprocesser inom både privat och offentlig sektor. 340 000 nordeuropeiska kunder använder Vismas produkter och tjänster, och ytterligare 330 000 har Visma som hostingpartner. Koncernen har 5 400 anställda, varav 1 600 i Sverige. 2012 uppgick omsättningen till 5 749 miljoner norska kronor.

Läs mer på www.visma.se/retail.

Fredrik Karlsson 2013-11-29Kom igång med webbshop hos E37

Våra erfarna e-handelsrådgivare hjälper dig från start till mål.

Priser & paketKontakta oss