Meny

E-handelsbloggen / E37 blir integrationspartner med CDON

E37 blir integrationspartner med CDON

Pressmeddelande 2014-10-28.
E37 e-handelssystem är nu helt integrerat med CDON Marketplace. Därmed kan e-handlare med webbshop från E37 enkelt sälja sina produkter även på cdon.com. Swedala Outlet är pilotkund och ser en enorm försäljningspotential till CDONs två miljoner befintliga kunder i Norden.

CDON Marketplace expanderar snabbt

I slutet av 2013 lanserades CDON Marketplace, som innebär att e-handlare utanför CDON Group också kan sälja sina produkter på cdon.com.  Intresset har varit stort och i nuläget har över 250 externa e-handlare anslutit sig. För att hantera ett stort sortiment och en hög ordervolym kan man koppla ihop sin egen webbshop med cdon.com via CDON Marketplace API.

Vi har valt E37 som en av våra första integrationspartners”, säger Ted Boman, chef för CDON Marketplace. ”E37s djupa integrationskompetens och stora kundstock med ambitiösa e-handlare i spridda branscher vägde tungt i valet av E37.

När en kund köper produkter från en extern e-handlare sköter CDON försäljning och betalning som vanligt. Leveransen sköts dock själv av varje säljare och det framgår tydligt på cdon.com vilket företag som levererar varan.

SWEdala Outlet ser stora möjligheter

Vi ser en stor potential att öka vår försäljning via CDON Marketplace”, säger Mikael Rehn, E-commerce Manager på SWEdala Outlet. ”Våra tester med ett mindre delsortiment under våren 2014 gav ett utmärkt utfall med hundratals order. Möjligheten att nå nya kunder i resten av Norden är också mycket intressant. E37s koppling fungerar utmärkt och binder ihop hela vår försäljningskedja -  webbshopen, externa marknadsplatser som CDON samt våra butiker med kassasystemet Retail Pro från Retail Store Scandinavia.

Att hålla sortimentets lagersaldon synkroniserade i alla försäljningskanaler är avgörande för SWEdala Outlet som säljer mycket säsongsartiklar och tillfälliga partier.

Nästa nivå av multikanalförsäljning

Med hjälp av E37s CDON-koppling är det enkelt att överföra sina produkter från E37 Triton e-handelssystem till CDON Marketplace. Produktinformation och bilder hämtas från webbshopen, och artiklar man vill publicera på cdon.com behöver bara kompletteras med en CDON-kategori och vissa filtreringsattribut. Produkter som har sålts på CDON läses automatiskt tillbaka till webbshopen och går in i e-handlarens vanliga orderhanterings- och logistikflöde. Lagersaldon synkroniseras kontinuerligt mellan webbshopen, CDON och e-handlarens affärssystem.

CDON Marketplace är en intressant möjlighet för våra uppdragsgivare att sälja i ytterligare en kanal”, säger Fredrik Karlsson, VD på E37. ”Det passar väl in i vår filosofi att hjälpa e-handlare till ökad försäljning och lönsamhet på alla sätt. Mikael Rehn på SWEdala Outlet har, med sin breda e-handelskompetens, varit en engagerad pilotkund som bidragit till att göra integrationen ännu bättre.

FÖR YTTERLIGARE INFORMATION

Fredrik Karlsson, VD, E37 System AB
Tel: 08-587 667 91
E-post: fredrik.karlsson@e37.se

Mikael Rehn, E-Commerce Manager, Swedala Outlet AB
Tel: 0725-88 55 75
E-post: mikael@swedalaoutlet.se

Ted Boman, Chef CDON Marketplace
Tel: 0700-80 77 09
E-post: ted.boman@cdon.com

Om SWEdala Outlet

SWEdala Quality Outlet, en av Sveriges största outlets inom mode, har sedan 2006 en butik i Svedala utanför Malmö, sedan 2011 en butik i Löddeköpinge och i oktober 2013 öppnades den tredje butiken i Hyllinge utanför Helsingborg. Butikerna har ett stort utbud av välkända varumärken till både tjej och kille – alla till oslagbara priser. Grundarna har lång erfarenhet från detaljhandelsbranschen från olika positioner inom ett par av de mer kända varumärkena på marknaden. Företaget har i dag 20 anställda och total affärsyta i båda butikerna på 2700 kvm.

Läs mer på www.swedalaoutlet.se.

Om E37 System

E37s affärsidé är att tillhandahålla e-handelssystem som gör det enkelt att bedriva lönsam e-handel. Med mer än 10 års erfarenhet är integration med alla slags butiksdatasystem, affärssystem och andra IT-system ett av våra specialområden. E37 levererar en helhetslösning med allt från säljande design, rådgivning, integration, lansering, drift och moderna metoder för Internet-marknadsföring.

E37 har skapat framgångsrika webbutiker för Länna Sport, Leilas General Store, AIK, Lampan, Bookbinders Design, Woolrich Store, Sko-Boo och SWEdala Outlet m.fl.

Läs mer på www.e37.se.

Om CDON Marketplace

CDON Marketplace möjliggör för externa e-handlare att sälja sina produkter via cdon.com. Små och medelstora handlare kan därmed nå över 2 miljoner aktiva kunder genom Nordens största e-handelsvaruhus. CDON erbjuder 15 års erfarenhet av nordisk e-handel och en säker plattform som försäljningskanal. CDON Marketplace ger e-handlare rätt förutsättningar för att öka sin försäljning, på ett enkelt och bekvämt sätt. För kunderna innebär det en bättre shoppingupplevelse med ett snabbt växande sortiment av nya spännande varor.

CDON ingår i Qliro Group som driver internetbutiker inom underhållning, mode, sport & hälsa samt hem & trädgård.

Läs mer om hur det fungerar och hur du lätt kan komma igång och sälja på cdon.se/marketplace.

 

Fredrik Karlsson 2014-10-28 12:30Kom igång med webbshop hos E37

Våra erfarna e-handelsrådgivare hjälper dig från start till mål.

Priser & paketKontakta oss