Meny

E-handelsbloggen / E37 möjliggör ökad försäljning med automatiserad leasing genom Wasa Kredit

E37 möjliggör ökad försäljning med automatiserad leasing genom Wasa Kredit

Pressmeddelande 2018-09-03. Wasa Kredits nya checkout för hyra och leasing är nu integrerad med E37s e-handelsplattform. Genom Wasa Kredit kan e-handlare hos E37 erbjuda sina företagskunder möjligheten att välja leasing och hyra som betalsätt direkt i sin webbshop. Kreditbesked ges direkt i kassan och avtalet signeras enkelt med mobilt BankID.

E-handelstillväxten har under det senaste decenniet primärt drivits av försäljning till konsumenter (B2C), men det finns en stor potential även för e-handel mellan företag (B2B). En nyckel är att erbjuda företagskunder fler snabba betalningsalternativ, och Wasa Kredit har tagit fram en checkoutlösning för e-handel som ger finansieringslösningar för företag. Lösningen har nu integrerats i E37s konverteringsoptimerade kassa vilket ger en snabb orderläggning även för företag som föredrar leasing och hyra. Fördelarna är många – e-handlaren slipper manuellt arbete och kan få pengarna direkt, företagskunden kan dela upp betalningen, få ett snabbt kreditbesked och slutföra köpet direkt online.

"För oss är samarbete med ledande e-handelsplattformar en förutsättning för att nå ut, säger Patrik Bergner, ansvarig för e-handel B2B på Wasa Kredit. E37 är en plattform i teknisk framkant som passar många av våra befintliga e-handelskunder. Samarbetet under året har fungerat utmärkt och jag ser fram emot många nya spännande anslutningar framåt" säger Patrik.

"För flertalet av våra kunder som säljer kapitalvaror på nätet kommer denna lösning att innebära ett rejält lyft i försäljningen. Idag ökar B2B-handeln kraftigt och konsumenterna förväntar sig en lika smidig köpprocess när de handlar i arbetet som privat oavsett betalsätt" säger Mercedes Karacsony på E37, ansvarig för samarbetet.

Först ut med lösningen på E37:s plattform är AZ Design som säljer möbler till enbart företag. Till skillnad från många andra B2B-företag som enbart erbjuder faktura erbjuder AZ Design både faktura, direktbetalning, kortbetalning och leasing. Med fler betalsätt och möjlighet till finansiering möts fler kunders behov. Köpupplevelsen liknar därför B2C vilket är ett av AZ:s huvudmål.

"Vi har jobbat med Wasa Kredit i 9 år och anser att de är det bästa valet när det kommer till leasing. Leasingupplägget har alltid hjälpt mycket vid större köp, men det har tidigare behövts manuell handpåläggning som slukat massor av tid. Tack vare den nya automatiserade lösningen som E37 varit snabba med integrera, kan vi nu lägga ännu mer tid på att optimera webbshopen. Vi siktar hela tiden på att göra den så användarvänlig som möjligt" säger Andreas Zwahlen på AZ Design.

För ytterligare information

Mercedes Karacsony, E37 System AB
Tel: 08-587 667 95, 0730-595 295
E-post: mercedes.karacsony@e37.se

Patrik Bergner, ansvarig för E-Handel B2B på Wasa Kredit
Tel: 08-635 38 09
E-post: patrik.bergner@wasakredit.se

Andreas Zwahlen, Grundare och VD på AZ Design
Tel: 08-660 20 30
E-post: info@azdesign.se

Fredrik Karlsson 2018-09-04Kom igång med webbshop hos E37

Våra erfarna e-handelsrådgivare hjälper dig från start till mål.

Priser & paketKontakta oss