Meny

E-handelsbloggen / Naturens toner och världens träd i ny layout för Jordklok.se

Naturens toner och världens träd i ny layout för Jordklok.se

Jordklok.se säljer naturliga, ekologiska och hållbara varor och deras tanke är att produkterna ska bidra till ett mer jordklokt samhälle. En idé som visat sig vara helt rätt då omsättningen har ökat med omkring 50 % under de tre senaste räkenskapsåren tillsammans med E37 Triton e-handelsplattform. I samband med en helt ny logo och grafisk profil har webbshopen nu fått ett rejält ansiktslyft. Ytterligare en nyhet är att det nu också är möjligt att köpa och använda digitala presentkort, vilket gjorts möjligt tack vare en ny presentkortsmodul lanserad av E37.

Nya logotypen har hämtat inspiration från det livfulla, jordnära och ansvarsfulla som genomsyrar Jordklok.se och organisationen bakom. Färgpaletten är inspirerad av naturens toner med blå, grön och brun färg som grund. De blåa färgerna är inspirerade av vatten, hav och sjöar. De gröna av skogen, löv och gräs. De bruna tonerna av jorden, bark och rötter. I den nya grafiska profilen har Jordklok.se även fått ett eget, unikt grafiskt system inspirerat av världens alla träd, vilka även kan användas på ett abstrakt och lekfullt sätt och som kan blandas både i ton och med varandra.

Den genomarbetade och omfattande grafiska profilen, med både många färgtoner och grafiska element, har varit inspirerande och tydlig att arbeta med. Då webbshopen är väldigt omtyckt och fungerat mycket väl har E37 varsamt applicerat det nya formspråket, som innebär ett helt nytt uttryck, utan att påverka den strukturella uppbyggnaden och funktionaliteten i Jordklok.se som deras kunder är vana vid och tycker om.

Digitala presentkort med tidsinställt utskick till mottagaren

Tillsammans med den nya layouten lanseras även möjligheten för Jordkloks kunder att köpa och använda digitala presentkort i webbshopen. Tidigare hanterades detta med unika rabattkoder för varje sålt presentkort, som distribuerades manuellt till respektive kund. Något som krävde mycket handpåläggning med uppsättning av nya koder hela vägen till bokföring. Med den nya presentkortsmodulen i E37 Triton sköts detta per automatik och kunden kan naturligtvis använda sitt presentkort vid flera köptillfällen så länge det finns saldo kvar på det.

En trevlig funktion är också att köparen av ett presentkort kan välja om det ska skickas ut till mottagarens e-postadress och ifall det utskicket ska ske fördröjt. Presentkortet kan då levereras automatiskt vid ett visst datum och klockslag, exempelvis på julafton, en födelsedag eller liknande.

Besök nya jordklok.se!

Peter Andersson 2020-02-21Kom igång med webbshop hos E37

Våra erfarna e-handelsrådgivare hjälper dig från start till mål.

Priser & paketKontakta oss