Meny

E-handelsbloggen / IFK Göteborg nylanserar deras e-handel tillsammans med E37

IFK Göteborg nylanserar deras e-handel tillsammans med E37

Pressmeddelande 2020-03-27. IFK Göteborg har lanserat en ny version av sin webbshop Blåvittshopen med hjälp av e-handelsleverantören E37. Blåvittshopen är helt anpassad efter IFK Göteborgs grafiska profil och deras nya kollektion med Craft. Blåvittshopen är numera responsiv, som därmed gör det ännu enklare för supportrarna att handla via alla kanaler och enheter.

E37, en stabil och långsiktig partner till IFK Göteborg

För nästan exakt fem år sedan lanserade IFK Göteborg sin nya webbshop www.blavittshopen.se tillsammans med E37. Ett samarbete som varit väldigt lyckat.

”Vi är oerhört nöjda med det omtag vi tog tillsammans med E37 år 2015 med att skapa en mobilanpassad e-handel. Nu var det dags att göra en del uppdateringar och förbättringar tillsammans för att göra e-handeln ännu mer kundanpassad och modern samt att skapa en röd tråd mellan vår e-handel och vår officiella hemsida ifkgoteborg.se”, säger Gustaf Rönneklev, marknads- och merchandiseansvarig hos IFK Göteborg.

Inför säsongen 2020 blev dessutom E37 partner till IFK Göteborg.

”Vi är glada och stolta över att E37 nu finns med som partner till IFK Göteborg. Detta samarbete är något vi ser fortlöpa under många år framöver med två vinnare – IFK Göteborg och E37.” säger Jesper Gunnarsson, säljare företag/partners hos IFK Göteborg.

IFK ökar sin kommersiella satsning i alla kanaler

År 2020 har kommersiellt börjat riktigt starkt för IFK Göteborg, med ett sprillans nytt leverantörsavtal av match-, tränings- och merchandisekläder med Craft, en uppfräschning av deras fysiska butik Blåvittshopen, och under mars månad, en nylansering av e-handeln som är baserad på e-handelsplattformen E37 Triton.

”Det ska bli väldigt spännande att få vara med på IFK Göteborgs nya kommersiella satsning. Vi har med vårt koncept säljande e-handelsdesign och utifrån IFK Göteborgs nya grafiska profil tagit fram en helt ny responsiv layout. Med den förbättrade layouten hoppas vi att E37 kan att vara med och bidra till en fortsatt tillväxt för IFK”, säger Findus Gezelius på E37.

En nyckel i den kommersiella satsningen är den integrerade multikanallösningen med butik och e-handel, mellan E37 och Hogia Retail. Något som Mikaela Lindblom, E-handelsansvarig hos IFK Göteborg lägger stor vikt på. "Att alla säljkanaler är integrerade med Hogia är oerhört viktigt. Då alla berörda parter, från butik till ekonomi, har samma affärssystem underlättar detta vårt arbete. Att vi även har samma lager för både vår fysiska butik och e-handeln gör det både smidigt och enkelt att hålla koll på lagersaldoni alla säljkanaler som är hopbundna i samma affärssystem”, säger Mikaela.

Bland förbättringarna på blåvittshopen.se finner man en tydlig röd tråd mellan IFK Göteborgs hemsida och e-handel, som Gustaf Rönneklev, marknads- och merchandiseansvarig hos IFK Göteborg, lägger stor vikt på. Gustaf är dessutom nöjd med deras nya grafiska profil, som har tagits fram efter IFK Göteborgs anrika historia. "IFK Göteborg har arbetat med att ta fram en ny grafisk profil för klubben. Ett steg i denna riktning är att e-handeln får en ny design. Den största skillnaden och det mest iögonfallande är att vi nu använder oss utav den historiskt säkrade IFK-blå, vår egen blå färg som beslutats ska användas i såväl emblem och merchandise", säger Gustaf.

För ytterligare information

Findus Gezelius, E37 System AB, Tel: 08-587 667 90, Mobil: 072-510 01 35. E-post: findus.gezelius@e37.se.

Erica Berghagen, Marknadschef, IFK Göteborg. Tel. 031-703 73 18, E-post: erica.berghagen@ifkgoteborg.se.

Om E37 System

E37s affärsidé är att tillhandahålla e-handelssystem som gör det enkelt att bedriva lönsam e-handel. Med mer än 10 års erfarenhet är E37 specialister på att integrera med alla slags butiksdata- och affärssystem. E37 levererar en helhetslösning med allt från design, rådgivning, integration, lansering, drift och moderna metoder för Internet-marknadsföring. E37 har skapat framgångsrika webbutiker för Länna Sport, AIK, Jordklok, AZ Design, Babyworld, IFK Göteborg, Lysman, Träningsmaskiner.com, Hejco (Fristads AB) och Daily Sports m.fl.

 

Findus Gezelius 2020-03-27Kom igång med webbshop hos E37

Våra erfarna e-handelsrådgivare hjälper dig från start till mål.

Priser & paketKontakta oss